CHP’li Emir: Dükkânlardan elde edilecek gelir derneğin kasasına mı gidecek?

CHP’li Emir: Dükkânlardan elde edilecek gelir derneğin kasasına mı gidecek?
7 Kasım 2022 13:00

Mülkiyeti Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir binanın altında yer alan dükkânların, tartışmalı bir derneğe tahsis edildiği öne sürüldü. İddiayı gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Dükkânlardan elde edilecek gelir derneğin kasasına mı gidecek?” diye sordu.

 

 

CHP’li Emir, skandal iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Altındağ’daki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ait binanın altındaki dükkânların akıbetini araştırdığını belirten Emir, birkaç yıldır atıl durumdaki dükkânlarda Sebilürreşad isimli bir dernek tarafından tadilat başlatıldığını aktardı. Emir, dükkânların derneğe tahsis edilip edilmediğinin açıklanması gerektiğini belirterek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a, “Dükkânlardan elde edilen gelir derneğin kasasına mı girecek?” diye sordu.

 

 

DERNEĞİN İZİNE ULAŞILDI

 

 

CHP’li Emir, Altındağ’daki binanın altında yaklaşık 15 adet dükkân bulunduğunu ifade etti. Şu anda dükkânlarda tadilat yapıldığını kaydeden Emir, yaptıkları araştırmayla tadilatta Sebilürreşad Derneği’nin izine ulaştıklarını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ait dükkânlarda tadilat yapan derneğin, “Mehmet Akif Ersoy’un İslamcılık fikrini yaymak” amacıyla kurulduğunu ve bir dergi çıkardığını belirten Emir, “Derneğin dergi dışında bir faaliyeti olup olmadığı bilinmiyor” dedi.

 

Emir, dernek ile il müdürlüğü arasındaki tahsis ilişkisinin şeffaf şekilde kamuoyuna açıklanması gerektiğini kaydederek Bakan Yanık’a şu soruları yöneltti:

► Bu iddia doğru mudur? Doğru ise 15’e yakın dükkân neden bir derneğe tahsis ediliyor?
► Dükkânlardan elde edilecek gelir, derneğin kasasına mı gidecek?
► Bu dernek ne tür faaliyetler yürütüyor? Mali yapısı denetleniyor mu?
► Dernekle bir protokol yapılmış mı? Yapıldıysa protokolün şartlarını kamuoyuna açıklayacak mısınız?