CHP’li Emir: AKP’nin, ‘Otel konforunda’ diyerek pazarladığı şehir hastaneleri, bütçede delik açmaya devam ediyor!

CHP’li Emir: AKP’nin, ‘Otel konforunda’ diyerek pazarladığı şehir hastaneleri, bütçede delik açmaya devam ediyor!
18 Ocak 2023 09:48

Şehir Hastanelerine ödenen para dudak uçuklattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Cebimizden beş kuruş çıkmayacak” dediği 13 şehir hastanesi için son beş yılda kamunun kasasından 40 milyar TL’ye yakın para ödendi.

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Cebimizden beş kuruş çıkmayacak” dediği şehir hastaneleri için bütçeden yapılan ödemeyi açıkladı.

Emir’in Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı’nda yer alan veriler üzerinden yaptığı çalışmaya göre, 13 şehir hastanesinin 2017 ila 2023 arasındaki kullanım bedeli, toplam 67 milyar 682 milyon 964 bin TL’ye ulaştı. 2017 yılı ile 2022 yılının sonuna kadar olan dönemde ise hastanelerin kullanım bedeli olarak şirketlere tam 39 milyar 936 milyon 964 bin TL ödeme yapıldı.

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’na 2022 yılında ayrılan bütçe toplamının 33,2 milyar TL olduğunu anımsatan Emir, “İşletmeci firmalara altı yılda ödenen para, birçok bakanlığın bütçesinden bile fazla” dedi.

 

CHP’li Emir, sözlerine şunları ekledi:

 

“Türkiye’ye sağlıkta çağ atlattığını iddia eden iktidar, anlaşılan o ki müteahhitlere çağ atlatıyor. Daha önce, kaynak yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan devlet hastanelerini gündeme getirmiştik. O tablo bir yanda, şehir hastanelerini yöneten şirketlere ödenen paralar bir yanda… AKP’nin, ‘Otel konforunda’ diyerek adeta pazarladığı şehir hastaneleri, bütçede delik açmaya devam ediyor.”