CHP’li Emir: AKP oyu garanti gördüğü yerleri ihmal ediyor!

CHP’li Emir: AKP oyu garanti gördüğü yerleri ihmal ediyor!
1 Ekim 2022 10:41

Aksaray’da yurttaşlara seslenen CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Tüm mücadelemize rağmen 2021 yılının sonundaki Aksaray ziyaretimizden bugüne kentin hiçbir sorunu çözülmemiş. AKP, oyu garanti gördüğü yerleri ihmal ediyor” diye konuştu

 

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Aksaray’da vatandaşlara seslendi. Aksaray’da olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Emir, 2021 yılının sonlarında Aksaray’da geldiklerini ve kentin bütün sorunlarını yerinde tespit ettiklerini belirterek, “Sonrasında bu sorunların büyük kısmını mecliste dile getirdik, soru önergeleri verdik, araştırma önergeleri verdik ve Meclis’te bunları konuştuk. Söylemeliyim ki o gün gündeme gelen sorunların neredeyse hepsinde bir arpa yolu bile mesafe alamamışız” dedi.

 

 

Aksaray’ın kendi haline bırakıldığını ifade eden Emir, şöyle devam etti:

 
“Aksaray’da esnaf ülkenin her yerinde olduğu gibi siftah yapmadan kepenk kapatma noktasına gelmiş. Aksaray’a baktığınız zaman Anadolu’nun ortasında son derece verimli toprakları olan Konya ovasının dibinde son derece tarihi öneme sahip çok değerli bir ilimiz, bizim göz bebeğimiz. Ama maalesef sürekli ihmal ediliyor. Çünkü değerli arkadaşlar, Aksaray her defasında yüzde yetmiş beşlere varan oranda AKP’yi destekliyor. AKP hangi ilden çok oy alıyorsa dikkat edin o ili ihmal ediyor. Aksaray’ı Akp milletvekilleri ziyaret edemiyor ama CHP olarak biz tüm sorunların takipçisiyiz ve inşallah iktidar olduğumuzda bu hizmetleri getirmek bize nasip olacak.”

IMG-20221001-WA0002

 

 

 

KENTİN SORUNLARINI SIRALADI

 

 

Aksaray’ın mevcut sorunlarına değinen Emir, şunları kaydetti:
“Aksaray’ın nitelikli, kaliteli bir içme suyu yok. Aksaraylının nitelikli, sağlıklı bir su içme hakkı yok mudur? Çok mudur Aksaraylıya, doğru dürüst bir su içmek? Ama maalesef değil. Tarımsal sulamaya bakıyorsunuz. Kızılırmak suyunu her defasında getireceğiz diyorlar. Kızılırmak suyunu geldi mi? Hiç, çalışma dahi söz konusu değil ve yer altı suları azaldığı için Aksaraylı tarımsal faaliyet için, tarımsal üretim için pompa vurduğunda bakıyorsunuz yüz metreden su alırken bir sene sonra yüz elli metreye inmesi gerekiyor. Bunların hepsi de maliyet olarak maalesef çiftçimizin sırtında. Havaalanını soruyoruz. Yıllar önce havaalanı yapılacaktı. Temel atmışlardı şimdi o havaalanı meydanında yapılacak yerde hayvanlar otluyor. Hiçbir şey yapılmamış. Şehirlerimizin özellikle ticaretinin gelişmesi için demiryolları büyük önem taşıyor. Böylesine üretimin olduğu, böylesine Anadolu’nun ortasında inci gibi parlayan bir Aksaray’ın demiryolu olmaz mı? Aksaray’ı MERSİN limanına demiryolu ile bağlamak için daha neyi bekliyorsunuz?”

IMG-20221001-WA0004

 

 

 

 

ÇİFTÇİ EKEMEZ HALE GELDİ

 

Emir, iktidarın tüm kaynaklarının kamuoyunda, “Beşli çete” olarak bilinen şirketlere aktarıldığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

 
“Ve maalesef Anadolu’yu kupkuru hale getirdiler. Anadolu üretemez hale geldi. Çiftçi tarlasını ekemez hale geldi. Traktörünün kontağını çeviremez hale geldi. Ve maalesef Türkiye şu anda bütün bunlarla baş etmek zorunda. Baktığınız zaman değerli arkadaşlar hayvancılığın da çok gerilediğini görüyoruz. Süt inekleri sürekli kesiliyor. Çünkü üretim artık kar getirmiyor. Zararına çalışıyor. Zararına olduğu için de maalesef köylülerimiz, üreticilerimiz, ineklerini kesiyorlar. Ve çocuklarımızda neredeyse süt içemez hale geldiler. Sütün litresi kaç lira oldu? Doğrusu biz bile artık fiyatına yetişemiyoruz. Ve baktığınız zaman bu sorunlar sadece Aksaray’a ait değil. Tüm Türkiye’de böyle arkadaşlar. Görüyorsunuz Türkiye’nin tarımsal üretimi giderek azalıyor.”

IMG-20221001-WA0005

 

 

ADİL BİR DÜZEN KURACAĞIZ

 

Emir, Türkiye’nin birliğinden ve beraberliğinden yana kim varsa onlarla yan yana gelerek ülkeye Türkiye’de adil bir düzeni kuracaklarını ifade etti. Öte yandan Emir, Eczacılar Odası Aksaray Şubesi’ni de ziyaret etti.

IMG-20221001-WA0006