CHP’li Emecan: Gazetelere ceza, binalara milyonlar

CHP’li Emecan: Gazetelere ceza, binalara milyonlar
29 Temmuz 2020 11:55

İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Basın İlan Kurumu’nun Sultanahmet’teki tarihi binasının durumu ve Yenibosna’da yaptırdığı fakat yerleşmeyerek ikinci kez kiraya çıktığı binalara yapılan harcamalara ilişkin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

 

 

Emecan, öncelikle Sultanahmet’te bulunan ve güçlendirilerek BİK tarafından yeniden kullanılması planlanan tarihi binanın akıbetini sordu. Tarihi binada izinsiz kazı yapıldığı ve yıkılan bina arazisi üzerine otel inşaatı yapılacağı iddialarının açıklanmasını isteyen Emecan, kiralanan binalara ve BİK yerleşkesi yapılmak için inşa edilen binaya ilişkin yanıt bekleyen soruların da açıklanmasını istedi.

BİK tarafından Yenibosnada 31 milyon TL’ye alınan arazi üzerine 18 milyon TL harcanarak bina inşaatı yapıldığı ve daha sonra kullanımından vazgeçilerek satışa çıkarıldığı iddia edilen binaya ilişkin sorular yönelten Emecan, BİK’in kendi kullanımı için inşa ettirdiği binaya taşınmayarak, neden yüksek kira bedelleri ile yeni binalar kiralandığının ve bu kira bedellerinin açıklanmasını istedi.

Emecan, BİK’in bir yandan ilan kesme cezaları ile gazeteler cezalandırılırken, diğer yandan arazi, inşaat, kira bedelleri ve tefrişatlar için milyonlar harcamasının bir kamu zararına neden olup olmadığının açıklanmasını talep etti.