CHP’li Durmaz: Muhtarlık kanunu çıkarılmalı!

CHP’li Durmaz: Muhtarlık kanunu çıkarılmalı!
18 Ekim 2021 15:52

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yaparak, TBMM’de muhtarlar için yapılması gereken acil düzenlemeleri tek tek sıraladı.

 

 

Açıklamasında muhtarları demokrasinin en temel taşı olarak nitelendiren Durmaz,

 

 

“Demokrasinin temel taşı muhtarlardır! Bu topraklardaki ilk seçim Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 1833 yılında yapılmıştır. Demokrasinin ilk adımı bu seçimle ortaya konulmuştur, muhtarlık makamının temsil ettiği bu demokrasi elçiliği korunması gereken en yegâne unsurdur.

Muhtarlarımızın özverili ve fedakârca çalışmalarının farkındayız ve buna uygun iyileştirmeleri hızla hayata geçirmek zorundayız. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının Muhtarlıklarımız olduğunu unutmamalıyız.” dedi.

 

 

Durmaz, “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi muhtarlarımızın gerek özlük haklarında gerek çalışma koşullarında düzenlemeler yapılması öncelikli ve en önemli görevimizdir. Demokrasiyi güçlendirmek istiyorsak muhtarlık makamını da güçlendirmemiz gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde muhtarlarımızın haklarını korumaya yönelik yapılacak her türlü düzenlemede katkı sunmaya hazırız.” İfadelerini kullanarak, muhtarlar için yapılması gereken düzenlemeleri tek tek sıraladı.

 

 

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 

 

Muhtarlık Kanunu Çıkarılmalı!

 

 

Bugün hala muhtarlık kanunun olmaması bir demokrasi ayıbıdır.

Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtar dernekleri ile görüşerek hazırlıklar yaptık.

CHP iktidarında bir muhtarlık kanunu ilk işlerimizden biri olacak.

Muhtarlar haklarının, çalışma koşullarının güvence altına alacak, seçim koşullarını, bütçelerini netleştirecek bir kanuna kavuşmalıdır!

 

 

Muhtara KPSS ile Yardımcı Memur Atanmalı!

 

 

Muhtarlar evrak yüküyle tek başına uğraşırken diyoruz ki her muhtara bir memur yardımcı atansın. KPSS ile görevlendirilmiş bağımsız ve şeffaf bir çalışan muhtarlıkların elzem ihtiyacıdır!

 

 

Muhtarlıklara Ait Bir Devlet Binası Olmalı!

 

 

Muhtarlara görevini icra edecekleri bir bina tahsisinin yapılması devletin görevidir!

Muhtarlara ait bir bina olsun faturalar devletçe karşılansın!

 

 

Muhtarlara Birleşik Oy Pusulası Bastırılmalı!

 

 

Muhtarlık Seçimlerinde Oy Pusulası devletçe bastırılıp birleşik oy pusulasına dönüştürülmelidir.

 

 

Türkiye Muhtarlar Birliği Kurulmalı!

 

 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerinde defalarca durduğu gibi Türkiye Muhtarlar Birliği Kurulsun!

Demokrasinin başat zincirlerinden olan muhtarlar, köylerimize, mahallelerimize kamu kaynaklarının eksiksiz ve eşit paylaşımla aktarılması için, 7 /24 görevi başında özveriyle çalışan emektarlarımızdır.

Muhtarlara ve vatandaşa bu hizmetlerin sağlanması bir devlet görevidir.

Tokat’ımızın sorunlarını, katılımcı, barışçıl ve eşit yurttaşlık anlayışıyla bizlere ve devlet yetkililerine bildiren muhtarlarımız, kentlerimizin gelişmesine büyük katkı sunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimiz ve devletimiz arasında bir köprü vazifesi gören, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmasında en önemli etkenlerden biri olan, bizlerin de çalışma arkadaşları başta Tokatlı Muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.