CHP’li Durmaz: Atatürk kurdu, AKP özelleştirdi!

CHP’li Durmaz: Atatürk kurdu, AKP özelleştirdi!
29 Nisan 2023 08:17

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, seçim turlarına aralıksız devam ediyor.

 

 

Tokat’ta gezilmedik köşe bırakmayan Durmaz, Turhal ve Erbaa’da hemşerileriyle buluştu. Turhal’da emekliler cemiyeti, esnaf ve pazar ziyareti, Erbaa’da OSB ve esnaf ziyaretinde bulundu.

Turhal ziyaretini “bugün Şeker Vatandır Satılamaz diye mücadele verdiğimiz şeker fabrikasının vatanı Turhal’dayız. “ diyerek duyuran Durmaz, Turhal şeker fabrikasının özelleştirilmesine karşı gösterdikleri mücadeleyi anımsattı.

 

 

“Atatürk Kurdu AKP Özelleştirdi!”

 

 

TBMM kürsüsünden defalarca gündeme getirdik, Cumhuriyet Halk Partisi olarak fabrikaların özelleşmesine karşı tüm ülkeyi dolaştık. Milli değerimiz olan Şeker Fabrikalarına sahip çıktık. Ama ne yazık ki, halk sağlığını, milli varlıklarımızı hiçe sayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Atatürk’ün gürbüz çocuklar yetiştirmek için kurduğu, Turhal’ımızı kalkındıran, büyük bir nahiyeye dönüştüren şeker fabrikaları ne yazık ki özelleşti.

Turhal Şeker Fabrikası özelleşti. Turhal’da esnaftan, köylüye, çiftçiye kadar herkes olumsuz etkilendi. Milli varlığımız zarar gördü.

Ülkemiz zarar gördü. Şekerin ana vatanında halk şekere ulaşamaz oldu. Turhal makine fabrikamız atıl duruma düştü. Şeker pancarı tarımını yok olma noktasına getirdiler…

Sözümüz olsun ki, dumanı tüten fabrikaları, Atamızın emaneti tüm milli değerlerimizi yeniden halkın hizmetine sunacağız.”

 

 

“Esnaf Bakanlığını Kuracağız”

 

 

Turhal ve Erbaa ilçelerinde Esnaf turlarına devam eden Durmaz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “ esnaf elektrik faturasını dahi ödeyemez durumda. Esnaf kepenk kapatıyor, siftahsız güne başlıyor. Zincir marketlere karşı esnafı koruyan hiçbir uygulama yok.

 

 

Esnaf perişan vaziyette, esnafın derdini anlatacağı bir devlet makamı dahi yok!

 

 

· İktidarımızda esnaf bakanlığını kuracağız.

· Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının

Faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesini sağlayacağız.

• Esnaf Ahilik Sandığı’na dâhil esnaflarımızın katkı payı oranını düşürecek, kısa çalışma ödeneği gibi gelir kaybını telafi edecek uygulamalardan faydalanmalarını sağlayacağız.

• Küçük esnafımızı zincir marketler, büyük marketler, AVM’ler karşısında korumak ve haksız

Rekabeti önlemek amacıyla gerekli düzenlemeleri hızla hayata geçireceğiz.”

 

 

DURMAZ; “Kurban Bayramında 15 bin TL Emelinin Hesabında Olacak””

 

 

Turhal’da Emekliler Cemiyetini ziyaret eden Durmaz, “ülkedeki en mağdur kesimlerden birisi emeklilerimiz. Yıllarca bu ülkeye hizmet vermiş yurttaşlarımıza emekliliğinde insan onuruna yaraşır bir yaşam sunmak sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Emekliyi evinde hapseden, torununa harçlık veremez hale getiren politikalara son vereceğiz.

Emeklilerimiz her geçen gün eriyen maaşlardan şikâyetçi, ülkedeki ekonomik kriz en çok onları etkilemiş. Emekliler yoksulluğa mahkûm edilmiş ne yazık ki!

 

 

Ama az kaldı, söz veriyoruz iktidarımızda;

 

 

· Emeklilerden sağlık hizmetlerinde ödedikleri katılım payı uygulamasına son vereceğiz.

· En düşük emekli maaşı 8500 lira olacak…

· Gelecek bayramdan itibaren emekliye her bayram bir asgari ücret verilecek.

· 15 bin lira bu Kurban Bayramı’nda her emeklinin hesabında olacak…” dedi.