CHP’li Durmaz: 23 Nisan, tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunanların bayramıdır

CHP’li Durmaz: 23 Nisan, tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunanların bayramıdır
22 Nisan 2021 21:42

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

 

Durmaz mesajında;

 

 

“Bugün ulusal egemenliğimizin, demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 101. yılı…
Bugün; Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920 ’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır.

 
Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur. Bugün milletin iradesini kararnamelerle hiçe sayanlar, parlamenter demokrasi ve bağımsızlığımıza en büyük darbeyi vurmuştur.

 
Bugün; çocukların ağlamadığı, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya düşüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

 
Kutluyoruz çünkü bu bayram karanlığa karşı aydınlığı savunanların, tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunanların, insanı, doğayı, vatanı, yaşamı ve demokrasiyi savunanların bayramıdır.

 
Bu bayram çağdaş, Laik Cumhuriyetin çocuklarının bayramıdır, bir bağımsızlık mücadelesinin bayramıdır, işte bu yüzden tüm karanlıklara rağmen inatla, ısrarla kutlanmalıdır.

 
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabilecekleri bir ülke hepimizin ortak özlemidir…

 
Bu duygu ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Barış ve kardeşlik içinde yaşanacak bir gelecek diliyorum.” ifadelerini kullandı.