CHP'li Demir: 'Elektrik kesilince El Nusra'ya silah gönderildiği iddia ediliyor.'

CHP'li Demir: 'Elektrik kesilince El Nusra'ya silah gönderildiği iddia ediliyor.'
12 Ağustos 2013 18:00

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Suriye sınırındaki Şanlıurfa’da temaslarda bulundu.

Demir, sınırı aşan mermilerle 4 kişinin öldüğü Ceylanpınar’da insanların, geceleri elektriklerin kesilmesiyle Türkiye’den ambulanslar içerisinde silah ve mühimmatın Suriye’de El Nusra cephesine gönderildiğini iddia ettiğini söyledi. CHP’li Demir, iddianın halkın üzerinde endişe yarattığını söyleyerek hükümetin bu konuya ilişkin açıklama yapması gerektiğini ifade etti.

CHP Milletvekili Nurettin Demir, Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde incelemeler yaparak, son 1 ay içerisinde sınırı aşar mermiler ile yaşamını yitiren 4 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Ceylanpınar temaslarının ardından Şanlıurfa’ya gelen Demir, ziyaret ettiği CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Hükümetin uyguladığı dış politikaları eleştiren ve sınırı aşan mermiler nedeniyle iktidarın kendi insanının can güvenliğini sağlayamaz hale geldiğini belirten CHP’li Demir şöyle konuştu:

“Ceylanpınar’da 4 kişi hayatını kaybetti, 10’dan fazla yaralı var. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti vatandaşının can güvenliğini koruyamaz, aciz bir duruma düşmüştür. Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde mülteci çadırlarıyla sınır arasında koridor oluştuğunu ve geceleri elektriklerin kesilmesiyle ambulansların içerisinde silah ve mühimmatların Suriye’ye, El Nusra cephesine gönderildiğini söyledi. Buradan ambulans gitmesinin ne anlama geldiğini bilemiyoruz. Eğer varsa orada yaralı gelip sınırdan alınabilir. Ama bizim ambulansların Suriye’ye gittiği iddiası halk üzerinde ciddi endişe taşıyor. Böyle bir şey yok ise hükümetin çıkıp bunu oradaki insanlara açıklaması gerekiyor. El Nusra’ya silah ve mühimmat yardımı yapıldığı yine gece elektriklerin kesilmesiyle karşı tarafa insan ve silahların geçirildiği söyleniliyor. Bu çok ciddi iddia ve halk üzerinde tedirginlik yaratıyor.”

HÜKÜMET DIŞ POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Hükümetin yanlış dış politikalarıyla çok büyük zaafa ve ciddi sıkıntılara düştüğünü de ifade eden Demir, “Özellikle Ceylanpınar’daki çatışmalar, Lübnan’daki iki pilotun kaçırılması, Sudan olaylarını çok iyi değerlendirmek lazım. Yaşananlar, hükümetin yanlış politikaları sonucunda Türkiye’de İslami terör olaylarının da artacağının göstergesidir. Şimdiden tedbir almak lazım. Hükümetin şimdiden dış politikalarını gözden geçirmesi, gerekirse istifa etmesi gerekir. Türkiye inşallah bir Afganistan, Pakistan’a. Suriye’ye dönüşmez” diye konuştu.