CHP’li Ceylan’dan Bakan Kurum’un yanıtına tepki!

CHP’li Ceylan’dan Bakan Kurum’un yanıtına tepki!
14 Mart 2021 10:29

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Balıkesir – Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği soru önergesine verilen cevaba tepki göstererek, “Bakanın soru önergeme verdiği cevapta bahsi geçen toplantılardan hiçbir sivil toplum kuruluşunun, derneğin ya da yerel idarelerin bilgisi yok. Kimle yaptınız bu toplantıyı?” diye sordu.

 

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan’ın 18 Eylül 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile onaylanan Balıkesir – Çanakkale İlleri 1/50.000 ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planları hakkında ayrıntılı bilgi istediği soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzası ile yanıt verildi. Soru önergesine verilen yanıtta planın ayrıntıları hakkında da bilgi verilirken, çeşitli kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan 150 kişilik uzman heyetiyle de değerlendirme toplantıları yapıldığı ileri sürüldü. Özgür Ceylan’ın önergesine verilen yanıtta, “Kıyı Alanları Planı Bilgilendirme Toplantısının” 2-3 Ekim 2017 tarihinde her iki ilde de ayrı ayrı gerçekleştirildiği ileri sürülürken, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Sanayi Bölgeleri, BOTAŞ, Milli Emlâk, DSİ, Su Yönetimi, Mekânsal Planlama, Çevresel Etki ve Değerlendirmesi ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlükleri ile ilgili il müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

 

 

 

Özgür Ceylan, verilen cevaba tepki gösterirken, “Görüştüğümüz hiçbir akademisyen, dernek üyesi, STK temsilcisi toplantıdan haberdar değil. İnsanın aklına şu soru geliyor elbette: Siz kimle yaptınız bu toplantıyı?” diye sordu. Özgür Ceylan, Çanakkale ve Balıkesir sahil bantlarının tamamını kapsayan plan ile ilgili vatandaşın bilgisi bulunmadığını ileri sürerken, “Asla bir oldu bitti ile Çanakkale sahil bandının kamu eliyle yerel idareden ve halktan gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuşarak, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.