CHP’li Ceylan: Türk halkı egemenliğini 101 yıl önce ilan etti!

CHP’li Ceylan: Türk halkı egemenliğini 101 yıl önce ilan etti!
22 Nisan 2021 21:39

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Ceylan, “Bağımsız Türkiye’nin teminatı en değerli varlığımız çocuklarımıza savaşın ve şiddetin son bulduğu, gelecek kaygısı taşımadan huzur içinde yaşayacakları, müreffeh bir Ülke inşa etmek hepimizin ortak hedefi olmalıdır” dedi.

 
TÜRK HALKI EGEMENLİĞİNİ 101 YIL ÖNCE İLAN ETTİ

 

 
Ceylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, bağımsız Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine sahip çıktığı gündür. TBMM’nin açılmasını çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.” demiştir. Bugünü çocuklarımıza armağan etmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gençlere güveninin işaretidir. Türkiye’nin gençler üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi ve duru zihinleriyle hedeflerine ulaşacağına bizim de inancımız tamdır.

 
Cumhuriyet ve değerlerinin birer birer silinerek, egemenliğin milletten alınmaya çalışıldığı; tek adam rejiminin hakim olduğu günlerden geçiyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de tarih bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. Cumhuriyete, demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, adalete, doğaya ve insan haklarına hiç olmadığı kadar sahip çıkmak zorundayız. Bağımsız Türkiye’nin teminatı en değerli varlığımız çocuklarımıza savaşın ve şiddetin son bulduğu, gelecek kaygısı taşımadan huzur içinde yaşayacakları, müreffeh bir ülke inşa etmek hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM’nin 101. kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu günü çocuklarımıza armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.