CHP’li Ceylan: Muhtarlara zam yalan oldu, Ayvacık deprem konutlarından hiç ses yok!

CHP’li Ceylan: Muhtarlara zam yalan oldu, Ayvacık deprem konutlarından hiç ses yok!
23 Mart 2022 11:55

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Saray’ın muhtarlara verdiği maaş zammı sözünü hatırlatarak, “Muhtarlarımız mağdur; kendilerine 4.250 lira söz verilmesine rağmen 3.450 lira ödenmiştir, bu mağduriyet giderilmelidir.” diye konuştu.

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada muhtarlara yapılacağı duyurulan maaş zammı ile Ayvacık deprem konutlarını gündeme taşıdı. Özgür Ceylan, Saray’ın geçtiğimiz ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı” şeklindeki açıklamasına karşın muhtarların hâlâ 3 bin 450 lira maaş aldıklarını belirterek, “Muhtarlarımız mağdur; kendilerine 4 bin 250 lira söz verilmesine rağmen 3 bin 450 lira ödenmiştir, bu mağduriyet giderilmelidir.” diye konuştu.

 

 

Dilimizde Tüy Bitti: Depremzede Köylü Ev Bekliyor

 

 

CHP Özgür Ceylan, konuşmasının devamında 2017 Ayvacık depremi nedeniyle evleri yıkılan köylülerin sorunlarını tekrar gündeme getirerek çözüm istedi. Özgür Ceylan, Ayvacık’ta yaşanan depremin üzerinden beş yıl geçmiş olmasına rağmen, konteynerlerde barınan kış şartlarında hayatlarını idame ettirmeye çalışan vatandaşların olmasının, bu iktidarın ayıbı olduğunu belirterek, “En yetkili ağızlardan evleri yıkılan depremzedelerin sorunlarının çözüleceği ifade edildi; edildi de ne oldu? Deprem konutlarının bir kısmı hak sahiplerine teslim edilirken Tuzla, Kestanelik, Babadere, Taşboğaz, Taşağıl köylerindeki hasarlı evlerin bir kısmı hâlâ yapılmadı.” diye konuştu.

 

 

Özgür Ceylan Tuzla Köyü’nde zemin etüdü ve sit alanı problemi dolayısıyla sorunların çözülemediğini bildirirken, “Uygun yer tespitini yaparak bu insanlara yaşayabilecekleri konutları yapıp teslim etmek çok mu zor? Bu insanlar ne yapmalı dikkatini çekmek için iktidarın?” diye sordu.