CHP’li Ceylan: Kredi kartından cep telefonuna taksit yasağı küçük esnafı vurdu!

CHP’li Ceylan: Kredi kartından cep telefonuna taksit yasağı küçük esnafı vurdu!
20 Temmuz 2021 07:11

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağını büyük elektro marketlerin internet üzerinden taksitlendirerek, GSM operatörlerinin faturaya yansıtma yoluyla, AVM’lerin de mobil bankalardan sağladıkları yüksek faizli kredilerle deldiğini belirtirken, “Kazanan yine bankalar ve sektörün devleri, kaybedense tüketiciler ve esnafımızdır. Sorun, 2 Temmuzda yayınlanan yönetmelikteki gibi 3 taksitle çözülemez, yeni bir düzenleme yapılması şarttır” diye konuştu.

 
CHP’li Özgür Ceylan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağı getiren uygulama sonrası satışları yüzde 50 oranında azalan esnafın isyanını Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi. Özgür Ceylan, Genel Kurul’da yaptığı açıklamada, “Cari açığı azaltma ve tasarrufları artırma gerekçesiyle” başlatılan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağının küçük esnafı perişan ettiğini söyledi. Getirilen yasağa rağmen cep telefonuna talebin artarak devam ettiğini belirten Özgür Ceylan, “Büyük elektronik mağazaları internet mağazacılığı üstünden kredi kartına taksitli satış yapıyor, GSM operatörleri faturaya yansıtarak taksitlendirmeye devam ediyor, bazı AVM’lerse mobil banka şubeleriyle vatandaşı kredi kullanmaya yönlendiriyor, iş yerinde bu olanağa sahip olamayan küçük esnaf bu uygulama nedeniyle mağdur ediliyor” dedi.

 

 

Özgür Ceylan, mağdur edilenin yüksek faizle tüketici kredisi kullandırılan vatandaş ile küçük esnaf olduğunu belirtirken, “Sonuçta gelinen noktada, küçük esnafın işleri yasağın ilk uygulandığı günden bu yana yüzde 50 azalmış durumda. Kazanan bankalar ve sektörün devleri, kaybedense tüketiciler ve esnafımızdır” diye konuştu.

 

 
CHP Çanakkale Milletvekili, esnafın konuyu gündeme taşımasının ardından 2 Temmuzda yayınlanan yönetmelik değişikliği ile 3 taksitle cep telefonu satışının küçük esnafın ve vatandaşın taleplerini karşılar nitelikte olmadığını belirterek, yeni bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.