CHP’li Ceylan gündeme getirdi! ’10 yıldır uçak inmeyen havaalanı’

CHP’li Ceylan gündeme getirdi! ’10 yıldır uçak inmeyen havaalanı’
26 Haziran 2022 11:01

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Gökçeada Havalimanı’nın on yıldır kullanılamıyor oluşunun trajikomik bir durum olduğunu ileri sürerken, “Bu ülkenin kıt kaynaklarıyla yapılan Gökçeada Havalimanı’nın kaderine terk edilmemesi ve yeniden ticari uçuşların başlaması için çaba sarf edilmelidir” diye konuştu.

 

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada atıl durumdaki Gökçeada Havalimanı gündeme getirerek, havalimanın kullanılamıyor olmasını eleştirdi. Özgür Ceylan, Çanakkale’nin tarihî ve doğal güzellikleriyle ülkenin en önemli tarih ve kültür turizm merkezlerinden biri olduğunu hatırlatırken, “Milyonlarca lira harcanarak yapılan Çanakkale’deki Gökçeada Havalimanı’nın on yıldır kullanılamıyor oluşu trajikomik bir durumdur. Turizmin geliştirilmesi hedefiyle açılan havalimanının yeniden aktif hâle gelmesi sağlanmalıdır” dedi. Özgür Ceylan, Gökçeada Havalimanının ülkenin kıt kaynaklarıyla yapılan bir havalimanı olduğunu belirtirken, kaderine terk edilmemesi ve yeniden ticari uçuşların başlaması için çaba sarf edilmesini gerektiğini söyledi.

 

 

CHP’li Özgür Ceylan, Gökçeada Havalimanının yapımının yeterli fizibilite çalışmalarının tamamlanmadan gerçekleştiğini ileri sürerken, “Kamu yatırımları hayata geçirilirken gerçekçi fizibilite raporları hazırlanmalı ve kaynakların çarçur edilmemesi sağlanmalıdır” uyarısında bulundu.