CHP’li Ceylan esnafa bir sordu, bin ah işitti!

CHP’li Ceylan esnafa bir sordu, bin ah işitti!
19 Ağustos 2022 10:21

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Yalova’da ziyaret ettiği esnafların umutlarını yitirmiş durumda olduğunu ifade ederken, sıkıntılarını dile getiren plastik zücaciye esnafı, “Kazandığım para ile ne ev alabilirim, ne düğün yaparım, ne de araba alabilirim. Çocuklarımı tatile bile götüremiyorum artık” diye konuştu.

 

 

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Grup Toplantısının ardından Yalova’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde, bir sordu bin “Ah!” işitti. Özgür Ceylan, esnafın isyan noktasında olduğunu ifade ederken, “Esnaf artık bütün umudunu yitirmiş durumda. Eli kolu bağlı, yaşamaya çalışıyor. Evine ekmek götürebilme peşinde. Her hangi bir yatırımı bırakın, sattığı malın yenisini almaya bile umudu kalmamış” diye konuştu. Özgür Ceylan’a sıkıntılarını dile getiren plastik zücaciye esnafı, “Ben artık ne bir ev alabilirim, ne (çocuğuma) düğün yapabilirim, ne de bir araba alabilirim. Bir ev olmuş 2 trilyon. Nasıl alacağım? 100 liraya sattığım malı 500 liraya alamıyorum” dedi. CHP’li Özgür Ceylan’a gelir adaletsizliğinin her geçen gün arttığını dile getiren esnaf, “Bu sistemde zengin daha zengin oldu. Gariban daha da battı. Bakın ben dükkânımdaki bütün ürünlerimi satsam dahi bir şey yapabilecek durumda değilim. Ben çocuklarımı tatile dahi götüremiyorum. Elimiz, kolumuz bağlı oturuyoruz. Ne yapalım?” diye sordu.

 

 

“Patates 1 Yılda Yüzde 400 Arttı!”

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan halk pazarına gerçekleştirdiği ziyarette de esnafın benzer dertleri dile getirdiğini belirtirken, bir pazar esnafı, “Geçen sene 5 kilosunu 15-20 liraya sattığımız patatesin bugün 5 kilosu 60 lira, yüzde 400 arttı vekilim. Vatandaş şimdi en fazla bir – iki kilo patates alabiliyor” diye konuştu. Pazar esnafı CHP’li Özgür Ceylan’a çiftçinin bittiğini ifade ederken, “Nasıl olacak bilmiyorum artık. Her şey bitti!” diyerek isyanını dile getirdi.