CHP’li Ceylan: Eşit işe eşit ücret

CHP’li Ceylan: Eşit işe eşit ücret
15 Temmuz 2020 16:25

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan üniversite mezunu işçilerin sorunlarını Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gündeme getirerek, “Üniversite mezunu işçilerin, isteğe bağlı olarak eğitimlerine uygun memur kadrolarına geçirilmesi herkesin mağduriyetini önleyecek ve hak eşitliği sağlayacaktır” dedi.

 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan daimi kadrodaki üniversite mezunu işçilerinin taleplerini aktardı. Özgür Ceylan, konunun Meclis gündeminde defalarca dile getirildiği halde bir çözüm üretilemediğini ifade ederken, kamuda çok sayıda işçinin memur olarak çalışan arkadaşları ile aynı üniversitenin aynı bölümlerinden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen statülerinin farklı olduğunu söyledi. Özgür Ceylan bu uygulamanın eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olmasının yanı sıra, üniversite mezunu işçilerin özlük haklarından faydalanamamasına neden olduğunu belirterek, “Bu işçilerin çığlığını duymamakta neden ısrar ediliyor? Üniversite mezunu işçilerimizin talepleri sadece statü değişikliğidir” dedi.

 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve KİT’lerde işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu işçilerin, isteğe bağlı olarak, eğitimlerine uygun memur kadrolarına geçirilmesinin mağduriyeti önleyerek hak eşitliği sağlayacak bir düzenleme olacağını söyledi. Özgür Ceylan, “Bu talebin karşılanması “eşit işe eşit ücret” prensibinin de gereğidir ve personelin verimliliğini artıracağı gibi, çalışma barışına da katkı sağlayacaktır” diyerek gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi.