CHP’li Ceylan:  EDS’den ceza yağıyor hız sınırını 50 km/saatten 70’e çıkarmalı!

CHP’li Ceylan: EDS’den ceza yağıyor hız sınırını 50 km/saatten 70’e çıkarmalı!
21 Haziran 2022 12:41

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’ya gerçekleştirdiği ziyarette Karabiga Kavşağı’nı ve yeniden yapılmak üzere yıkılan okul inşaatlarını gündeme getirirken, “Biga trafiğinin rahatlaması için kavşağa karayolu alt geçidi yapılması uygun olacaktır diye düşünüyoruz. Okul inşaatlarımız da maalesef ihaleyi alıp inşaatı bırakan müteahhittin itirazına takılmış durumda ancak 2022-2023 öğretim yılının ikinci dönemine yetişmesi en büyük beklentimiz” diye konuştu.

 

 

Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu’yu makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Karabiga Kavşağı ile yapımı devam eden okulların gündeme geldiği ziyarette, görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

Özgür Ceylan, lise inşaatına başlanıldığını ve 2022-2023 öğretim yılının ikinci dönemine yetişmesinin planlandığı yönünde bilgi aldığını ifade ederken, “Diğer beş yapı için süreç devam ediyor. Daha önce İhaleyi alan ve inşaatı bırakan firma tarafından yapılan itirazlar nedeniyle süreç bugüne kadar uzamış durumda. Yeni şartnamenin bayrama kadar hazırlanmasını ve temmuz ayında ihaleye çıkılıp inşaata başlanması bekleniyor. İkinci döneme yetişmesi en büyük umudumuz. Beş inşaatın içinde en önemli ve acil olanı elbette ki Biga Ortaokulu. Kesinlikle en kısa sürede tamamlanmalı Okulun şartlarına göre yeni ihaleyi alan müteahhitlerin kaçmaması için gereken önlemler alınmalıdır” dedi.

 

 

EDS’den Ceza Yağıyor Hız Sınırını 50 km/saatten 70’e Çıkarmalı

 

 

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Kaymakamı ile yaptığı görüşmede Karabiga Kavşağı’nın da gündeme geldiğini belirtirken, “Bizim önerimiz buraya karayolu üst ya da alt geçidinin yapılması ve Biga’nın girişlerindeki trafiğin rahatlaması. Düzenleme başlamış ve sinyalizasyon sistemi en kısa sürede devreye girecek gibi görünüyor” dedi. Özgür Ceylan Biga içindeki hız sınırının da saatte 50 km’den 70’e çıkarılması gerektiğini ifade ederken, sürücülerin EDS’den çok fazla cezaya maruz kaldığını belirtip, “Yolun şartları da göz önüne alınıp hız sınırı 50’den 70’e arttırılmalı ve sinyalizasyon sistemindeki zaman sayaçları da tekrar devreye girmelidir” dedi.