CHP’li Ceylan: Bu uygulamayla, velilerin de çocukların da psikolojisini bozdunuz!

CHP’li Ceylan: Bu uygulamayla, velilerin de çocukların da psikolojisini bozdunuz!
30 Kasım 2022 13:10

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada iktidarın sürekli yaz saati uygulaması inadından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “Aydınlıktan korkmayın, son verin şu karanlığa. Millet İttifakı iktidarında bu değişiklik hayata geçecek ve Türkiye’nin sabahları aydınlık olacak” diye konuştu.

 

 

 

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada iktidarın sabit yaz saati uygulamasını eleştirdi. Özgür Ceylan, 2016 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla geçilen sabit yaz saati uygulamasına, toplumun tüm kesimlerinin tepkisine rağmen devam edildiğini belirtirken, “Biyolojik saat, sadece bir zaman algısından ibaret değil. Karanlıkta uyanma ve güne başlama ruh sağlığından beden sağlığına, iştahtan dikkate kadar birçok alanda insanı olumsuz etkiliyor” dedi. Özgür Ceylan uygulamanın amaçlandığı gibi bir tasarruf sağlamadığının ortada olduğunu ileri sürerken, “Kayda değer hiçbir bilimsel veri sunamadığınız uygulamayla ilgili bu inadın gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

 

CHP’li Özgür Ceylan çocuklarımızın gün ışımadan, gecenin kör karanlığında bir gözü açık şekilde okula gönderildiğini belirtirken, “Veli mutsuz, çocuk mutsuz. Bu uygulamayla, velilerin de çocukların da psikolojisini bozdunuz. Aydınlıktan korkmayın, son verin şu karanlığa. Millet İttifakı iktidarında bu değişiklik hayata geçecek ve Türkiye’nin sabahları aydınlık olacak” dedi.