CHP’li Ceylan: Bu ülkede maalesef Atatürk’e hakaret eden bir imam ve  tepki vermeden ağzı açık dinleyen bir parti lideri var!

CHP’li Ceylan: Bu ülkede maalesef Atatürk’e hakaret eden bir imam ve tepki vermeden ağzı açık dinleyen bir parti lideri var!
5 Haziran 2021 08:56

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ayasofya cami imamının Atatürk’e hakaret ederken bu sırada camide bulunan ve sessiz kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Cumhuriyetin kurucu lideri, ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden sözde imama tepki vermeyen, dinlerken imamı ağzı açık dinleyen bir Genel Başkan var” dedi.

 

 
CHP’li Özgür Ceylan 2020 yılında tahsil edilen 158,8 milyarlık verginin, yaklaşık 85 milyarının çalışanlar tarafından ödendiğini; emeğiyle geçinen işçinin, devletten hiçbir yardım alamayan çiftçinin ve ayakta kalmaya çalışan esnafın perişan durumda olduğunu ifade ederken “Bütün bunlar sürerken, işleyen bir hukuk düzeninde işgal ettikleri koltuklarda bir dakika dahi duramayacak kişilerin ülke gündemini nasıl meşgul ettiklerine tanık oluyoruz” diye konuştu.

 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin Meclis Genel Kurul görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada iktidarı eleştirdi. Özgür Ceylan, normal işleyen bir hukuk düzeninde işgal ettikleri koltuklarda bir dakika dahi duramayacak kişilerin ülke gündemini meşgul ettiklerine tanık olunduğunu ifade ederken, “Bir tarafta bir suç örgütü liderinin ifşaları, diğer tarafta, ona cevap verirken kendinden önceki bakanlar dâhil yol arkadaşlarını itham eden İçişleri Bakanının suçluyu gizleyen açıklamaları” dedi.

 

 

Özgür Ceylan bir taraftan “Pudra şekeri rotası oluşturma” iddialarına tanık olduklarını belirtirken, “Diğer tarafta, iddianın muhatabı eski Başbakanın, iddialar karşısında torunlarını dahi inandıramayacağı maske ve test kiti yardımı açıklamaları var” diye konuştu. Özgür Ceylan, Ayasofya Cami imamının Cumhuriyetin kurucu lideri, ebedî Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederken camide bulunan AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözde imama tepki vermeden imamı ağzı açık bir şekilde dinlediğini hatırlatarak, “Her şeyden de önemlisi, tüm olup bitenleri Sihirbaz Mandrake’nin illüzyon şovunu izler gibi izleyen cumhuriyet savcıları var” dedi.

 

 

Vergi Affı Olumlu Olacaktır
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, görüşülmekte olan kanun teklifinin vergi affını kapsadığını belirterek, “Esnafımızın, iş adamlarımızın çok zor günler geçirdiği bu dönemde bir af tabii ki olumlu olacaktır ancak burada esas önemli olan konu ülkemizdeki vergi adaletsizliği nedeniyle son dönemde kronikleşen vergisini ödeyememe durumudur” dedi.

 

 

Özgür Ceylan, Türkiye’de vergi affının gündeme alınma nedeninin gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirtirken; “Türkiye’de dolaylı vergilerin toplam vergi geliri içindeki payı çok yüksektir. Toplam vergi gelirinin yarıdan fazlası ÖTV ve KDV’den oluşmaktadır. Maaşlı çalışanlar yani ülkenin emekçi kesimleri, maaşlarından kesilen vergilerle vergi yükünü şirket sahiplerinden çok daha fazla omuzlarında taşımaktadırlar. 2020 yılında tahsil edilen 158,8 milyarlık vergi gelirinin yaklaşık 85 milyarı ücretli çalışanlar tarafından ödenmiştir” diye konuştu.

 

 

Otomobilden sigaraya, oyun konsollarından cep telefonuna, tabletten, bilgisayara alınan vergilere yapılan zamlar nedeniyle sade vatandaşın, gerçek gizli vergi rekortmeni konumuna geldiğini belirten Özgür Ceylan, “Bu durum, ülkemizde gelir adaletsizliğini tetiklerken AKP döneminde bir Türkiye gerçeği hâline gelen zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olması durumuna yol açmıştır” dedi.

 

 

Vergi affının geçici bir çözüm olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Sürekli af çıkararak vergi sistemini sulandırmak yerine esnafı, iş insanlarını vergisini ödeyebilecek duruma getirecek reformları gerçekleştirmek gerekmektedir. Vergi dilimleri yeniden gözden geçirilmeli, vergisini düzenli ödeyen mükellef ödüllendirilmelidir” dedi.

 

 

AKP Toplumun Dengelerini Bozdu
CHP’li Özgür Ceylan, 18 yıllık AKP iktidarının yalnız vergi sistemini değil, toplumun bütün dengelerini altüst ettiğini belirterek, “Pandemiyle birlikte kendini derinden hissettiren ekonomik yoksunluk artık ekonomik kriz sınırlarına ulaşmıştır. Türkiye düpedüz bir ekonomik buhran yaşıyor, ülke yangın yeri” diye konuştu. Özgür Ceylan işçinin, devletten hiçbir yardım alamayan çiftçinin ve 3-5 kuruşluk destekle ayakta kalmaya çalışan esnafın perişan durumda olduğunu ileri sürerken, “AKP iktidarının yarattığı düzende 5’li çete servetine servet katarken, saraya yakın kadrolar üçer, beşer maaş alırken insanımız hızla fakirleşiyor, çoluk çocuğunun karnını doyurmak için ya borçlanıyor ya da tasarruflarını tüketiyor” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Neden 3 Doz Aşı Oldu?
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, vatandaşın günaşırı elindeki cep telefonundan e-Nabız sistemine girdiği ve “Acaba bize de aşı çıktı mı?” diye sorguladığı bir ortamda Cumhurbaşkanı’nın neden üç doz aşı yaptırdığını sordu? Özgür Ceylan sadece 12 milyon 600 bin kişinin 2’nci doz aşısı yapılabildiğini hatırlatırken, “Fakat AKP Lideri Erdoğan “3 doz aşı oldum.” diyebiliyor. Vatandaşın aşıya erişemediği, canıyla cebelleştiği bu ülkede 55 milyon kişi aşı beklerken Cumhurbaşkanı 3’üncü doz aşısını olabiliyor. Bu nasıl halktan kopuk bir yönetim anlayışıdır?” dedi.
Özgür Ceylan konuşmasının sonunda, yapılacak ilk genel seçimlerde Türkiye’nin bu kötü gidişe “Dur!” diyeceğini ve aydınlık güzel günlerin önünü açacağını belirterek, “Buna inancım tamdır. II. Yüzyıl CHP iktidarı ile başlayacaktır” diye konuştu.