CHP’li Ceylan: Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz!

CHP’li Ceylan: Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz!
9 Eylül 2021 10:20

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

 

 

Ceylan açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

Bugün Türk siyasi tarihinin en önemli gelişmelerinin öncüsü, kökleri Kuva-yi Milliye ye dayanan, kurtuluştan kuruluşa var olan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıl dönümü.

 
Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, biri Cumhuriyet” derken, Cumhuriyet Halk Partisine atfettiği önemi ortaya koymuştur. Sana söz veriyoruz büyük Atatürk, eserlerini sonsuza dek yaşatmak için var gücümüzle çalışacak ve ilk seçimlerin ardından Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız.

 
Cumhuriyet Halk Partisi, devrimci ruhuyla, adaletin ve özgürlüğün yılmaz savunucusu olarak kadim bir geçmişe sahiptir. Bugün de aydınlanma meşalesi Cumhuriyet Halk Partili kadroların elindedir. Değişimin ve çağdaşlaşmanın adresi olan CHP, ülkenin içine sürüklendiği açmazdan çıkarılması için bütün kadrolarıyla yapılacak seçime hazırdır.

 
Cumhuriyet Halk Partisi, ‘Güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistemi’ esas alan yeni bir Anayasa ile demokrasiyi taçlandıracak ve millet ittifakının paydaşları ile omuz omuza geleceği yeniden örgütleyecektir.

 

 
Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel niteliklerini ve demokrasimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferi olarak sonuna kadar savunmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümünde kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, geçmişten günümüze 98 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden örgütümüze ve tüm Cumhuriyet Halk Partilere saygı ve şükranlarımı sunuyor, partimizin 98. kuruluş yıl dönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutluyorum.