CHP’li Ceylan: Alman hemşireler de kıskançlık içinde!

CHP’li Ceylan: Alman hemşireler de kıskançlık içinde!
12 Mayıs 2022 12:12

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan 12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Türkiye’deki hemşirelerin ağır çalışma şartlarına dikkat çekerek, “Ülkemizi kıskanan Almanya’da her bin kişiye düşen hemşire sayısı 14, Norveç’te 18, Yunanistan’da dahi 4 iken bu sayı ülkemizde 3’le OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına işaret etmektedir” diye konuştu.

 

 

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamaya “Yoğun mesaiyle hastalarımıza şifa olan, eş ve çocuklarından uzun saatler ayrı kalan, sağlık hizmetinin vatandaşlara ulaşmasında büyük payları olan hemşirelerimize aracılığınızla teşekkür ediyor, 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyorum” sözleriyle Hemşireler Gününü kutlayarak başlarken, hemşirelerin mesleki ve istihdam sorunlarını gündeme getirdi.

 

 

Özgür Ceylan, Türkiye’de atama bekleyen 100 bine yakın hemşire bulunduğunu ileri sürerken, “Hemşirelerimiz emek sömürüsünün yoğun olduğu sağlık sektöründe iş arayışında ve asgari ücret koşullarında özel hastane işletmecilerinin insafındadır” diye konuştu. Kaliteli sağlık hizmeti için çok önemli olan hemşirelerin, kamu atamalarında yeterince gözetilmediğini ileri süren Özgür Ceylan, “Ülkemizi kıskanan Almanya’da her bin kişiye düşen hemşire sayısı 14, Norveç’te 18, Yunanistan’da dahi 4 iken, bu sayı ülkemizde 3’tür. Bu sayı OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına işaret etmektedir” diye konuştu.

 

 
CHP’li Özgür Ceylan kamu ya da özel sektör ayrımı yapılmaksızın hemşirelerin hak ettikleri ücretleri almalarının sağlaması gerektiğini belirtirken, atama bekleyen hemşirelerin zaman kaybetmeden atamalarının gerçekleştirilmesini istedi.