CHP’li Ceylan, Aile Bakanlığı’nda ek dersle çalıştırılanları anlattı!

CHP’li Ceylan, Aile Bakanlığı’nda ek dersle çalıştırılanları anlattı!
24 Mart 2022 14:12

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı birimlerinde ek ders ücreti karşılığında çalışanların sorunlarını gündeme getirerek, “Aile Bakanlığı’nda ek dersle çalışıp doğum yapan kadınların işten çıkarıldığı söylenmektedir. Diyanette, Devlet Opera ve Balesinde, CSO’da benzer şekilde çalışanlara kadro verildiği hâlde Aile ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlarda çalışanlar görmezden gelinmiştir. Ek ders karşılığı çalıştırılanların sorunları bir an önce çözülmelidir.” diye konuştu.

 

 

 

Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinde ek ders karşılığı çalıştırılan personelin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı gündeme getirerek, personelin ek ders yoluyla sömürüldüğünü söyledi. Özgür Ceylan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda ek ders ücreti karşılığında görev yapan sosyolog, öğretmen, psikolog, hemşire ve benzeri personelin çalışma koşullarının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Haftalık otuz dokuz saat çalışması gereken personel fiilî olarak kırk saat çalıştırılmakta ve resmiyette mesaileri otuz dokuz saat olduğundan özlük haklarını alamamaktadırlar” diye konuştu. Özgür Ceylan, makam oluruyla işe başlayan, ek ders karşılığı çalışanların hiçbir iş güvencesi olmadığını belirtirken, “Anayasal hak olan yıllık izin, analık izni, evlilik izni, süt izni gibi haklardan yoksundurlar; çalışamadıkları ve izinli oldukları günlerde maaşları kesilmektedir” diye konuştu.

 

 

Doğum Yapan Kadın İşten Çıkarıldı

 

 

CHP’li Özgür Ceylan, yaşanan tüm olaylardan daha vahiminin, doğum yapan kadınların işten çıkarılması olduğunu söylerken, “Diyanette, Devlet Opera ve Balesinde, CSO’da benzer şekilde çalışanlara kadro verildiği hâlde Aile ve Sosyal Hizmetlere bağlı kurumlarda çalışanlar görmezden gelinmiştir. Ek ders karşılığı çalıştırılanların sorunları bir an önce çözülmelidir” diye konuştu.