CHP’li Ceylan: 30 Ağustos, emperyalizmin kesin yenilgisidir!

CHP’li Ceylan: 30 Ağustos, emperyalizmin kesin yenilgisidir!
27 Ağustos 2021 09:43

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yıldönümü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

 

Ceylan açıklamasında şunları kaydetti:

 
Bağımsızlık ve özgürlük tutkusu, Ulusumuza ezelden beri yol gösteren en temel ülkü olmuştur.

 
Tarihte yeniden ve daha güçlü bir biçimde yer almamızı sağlayan Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi; toprakları işgal edilmiş bir imparatorluktan, bağımsız bir ulus devletin nasıl filizlendiğinin dünyaya gösterildiği destanın adıdır.

 
Birinci Dünya Savaşı’nın ardından, Mondros Ateşkesi ve Sevr Antlaşması hükümlerince yurdumuzun işgal edilmek istenmesi üzerine, Türk Ulusu, Büyük Atatürk önderliğinde yurt topraklarının kurtarılması amacıyla Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır.

 
30 Ağustos: Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan olarak bizzat yönettiği ve bu nedenle Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak bilinen ve Anadolu’ya bağımsızlığın müjdesini veren zaferdir.

 
Ümmetten Millete, Sevr’den Lozan’a, İmparatorluktan Cumhuriyet’e giden yol, Türk Halkı’nın emperyalizme verdiği unutulmaz derstir. 30 Ağustos; Türkiye’nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olarak yoluna devam etmesinin yolunu açan, işgalcileri kesin yenilgiye uğratan zaferin adıdır.

 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize önemli görevler düşmektedir.

 
Yapılacak ilk genel seçimde, Büyük Önder’in öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet’in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimseyen paydaşlarımızla birlikte, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksiklikleri hızla gidermek ve Türkiye’yi sürüklendiği yönetsel açmazdan kurtarmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

 
Millet İttifakının bu anlamda yakalayacağı başarı, aydınlık yarınların kurulabilmesi ve yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

 
Bu duygularla,

 
Bu anlamlı zaferin 99. yıl dönümünde büyük önderimiz, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Vatanı uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.