CHP’li Çelebi İzmir için 9 ay önce uyarmış, dikkate alınmamış!

CHP’li Çelebi İzmir için 9 ay önce uyarmış, dikkate alınmamış!
2 Kasım 2020 19:23

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin Şubat ayında Meclis’e, İzmir’de yaklaşık 7.0 büyüklüğünde bir deprem riski olduğunu ve alınması gereken önlemleri belirten bir önerge sundu. CHP’li vekillerin imzaladığı önergede, İzmir ve çevresinde meydana gelebilecek olası bir depreme yönelik alınması gereken tedbirleri belirlemek amacıyla bir araştırma başlatılması gerektiği ifade edilirken, verilen önergenin Meclis’te gündeme alındığı ancak kabul edilmediği öğrenildi.

 

 

Çelebi’nin Şubat ayında TBMM Başkanlığı’na verdiği önergesinde şu ifadeler yer almıştı:
İzmir depreme hazırlıklı değildir. 99’da hazırlanan izmir deprem master planının revize edilmesi gereklidir. Günün koşullarına uyarlanmalı ve bu raporun üzerine bir afet planlaması yapılmalıdır.

Binaların risk dereceleri belirlenmeli ve kentsel dönüşüm çalışmaları hızla hayata geçirilmeli bu sayede can kaybı yarı yarıya azaltılmalıdır. Öncelikle bir takvim belirlenmelidir. Deprem risk haritalarının çok ayrıntılı bir biçimde ortaya çıkarılması gerekmektedir.

 

 

“ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİ TEKRARLIYORUM”

 
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Çelebi, “5 Şubat 2020 tarihinde Meclis Başkanlığı’na İzmir’deki aktif 13 fay hattının 7.0 deprem üretebilecek boyutta olduğuna, Bayraklı ve çevresindeki ilçelerin riskli olduğuna dair araştırma önergesi vermiştim. Aynı önergedeki alınması gereken önlemleri tekrarlıyorum” ifadelerini kullandı.

r1

r2