CHP’li Bulut’un sorunlarını dinlediği esnaf: Böyle zulüm görmedim!

CHP’li Bulut’un sorunlarını dinlediği esnaf: Böyle zulüm görmedim!
7 Temmuz 2022 11:06

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana esnafının sorunlarını dinledi. Esnaf, yumurta fiyatlarının her hafta zamlandığını belirterek, yem fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeniyle, tavuk çiftliği sahiplerinin tavukları kesime gönderdiğini söyledi. “Böyle zulüm görmedim” diyen pazarcı esnafı da 1 TL’lik ürünün fiyatının 10 TL’ye çıktığını kaydederek, kazandığı paranın evini geçindirmeye yetmediğini bildirdi.

 

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da ziyaret ettiği esnafın sorunlarını dinledi. Bulut’un, yumurta fiyatlarını sorduğu esnaf, “30’lu yumurtayı bizim alışımız 50 TL. 50 TL’ye alıp, 53 TL’ye satıyorum. Geçen hafta 34.95 TL’ye alıyordum. Bir haftada 15 TL zam geldi. Haftaya da 55 TL olacağı söyleniyor. Yani 30’lu yumurtayı alışımız 55 TL olacak” dedi.

 

 

TAVUKLARI KESİME YOLLUYORLAR

 
Yem fiyatlarına gelen fahiş zamlar nedeniyle tavuk çiftliği sahiplerinin tavukları kesime göndermesinden dolayı yumurtaya her hafta zam geldiğini söyleyen esnaf, “Normalde yumurtalık tavuk ama ete veriyorlar. 53 lira bir kep yumurta. Siz değerlendirin, yorumu siz yapın. Fiyatlar arttıkça satış azalıyor” ifadelerini kullandı.

 
BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİM

 

 

Bulut’un halk pazarında karşılaştığı bir pazarcı esnafı da “Ben böyle zulüm görmedim. 2001’leri gördük, 5 Nisan’ı gördük kesinlikle etkilenmedik ama şu anda sadece ben değil, vatandaşın hepsinin kanayan yarası” dedi.

 
EVE GİDENE KADAR PARA KALMIYOR

 
Pazarcı esnafı, “vatandaş karpuz alamıyor diyebilir misin? sorusuna da şu yanıtı verdi:

 
“Derim. Ekonomik şartların kötü oluşundan dolayı. Hangi birine yetişsin? Yetiştirme imkanı yok. Şimdi ben bu ticareti yapıyorum ama ben de bir vatandaşım sonuçta, esnaf değil. Buradan cebime 5-10 kuruş girse eve varınca para yetmiyor. İhtiyaçtan dolayı. 1 liralık şey 10 lira. Yetiştiremiyoruz.”