CHP’li Bulut’tan BDDK’nın suç duyurusuna ilişkin açıklama: Bizleri sindireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar, susmayacağız!

CHP’li Bulut’tan BDDK’nın suç duyurusuna ilişkin açıklama: Bizleri sindireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar, susmayacağız!
28 Aralık 2021 09:29

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin, “Yetimin hakkını soruyoruz, vatandaşın ödediği vergilerin nereye harcandığını soruyoruz. Eğer bu suç duyurularıyla, mahkemelerle bizleri sindireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar, susmayacağız” dedi.

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, BDDK’nın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklama yaptı.

 
YETİMİN HAKKINI SORUYORUZ!

 
CHP’li Bulut, şunları söyledi:

 
“BDDK hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Neden? Çünkü biz soru soruyoruz. Yetimin hakkını soruyoruz, vatandaşın ödediği vergilerin nereye harcandığını soruyoruz. Eğer bu suç duyurularıyla, mahkemelerle bizleri sindireceklerini zannediyorlarsa yanılıyorlar, susmayacağız. Siz uzunca bir süre faiz sebeptir dediniz ve her gün bile isteye faiz oranlarını düşürerek kurun yukarı çıkmasına sebep oldunuz ve bunu alenen yaptınız. Vatandaşı bile isteye fakirleştirdiniz. Sonra bir an ne olduysa, bundan vazgeçtiniz, bu sefer de faizi 10 derece arttırdınız ve dövize bağladınız. O gecede 9 milyar dolar, dolar hareketi oldu. Büyük miktarda satışlar oldu en yüksek kurdan ve düşük kurdan da satın alımları oldu. 20’sinde akşam vakti, piyasalar kapalıyken, Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat açıklandı. Parasını enflasyona ezdirmemek için, üç kuruşuyla dolar alan vatandaş dolarını bozduramadı. Millete finansal kumpas kurdular. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, finansörlere bir şey olmadı, çarpılan küçük yatırımcı oldu yani vatandaş oldu dedi. BDDK bize suç duyurusunda bulunacağına, 20 Aralık’ta 21 Aralık’ta kimler döviz aldı, kimler döviz sattı onu araştırsın.

 
DOLARIN DÜŞÜRÜLECEĞİNDEN KİMELR HABERDAR?

 
Bizim sorduğumuz bunu daha önce kimler biliyordu ve o günün ertesine de devlet bankaları Türk lirasını öven reklamlar yayınladı. Dün Türk lirasını pula çevirenler hemen ertesinde doların düşmesine sebep olanlar bu politikalarını kimlerle paylaşıyorlar, bu reklamı kimler biliyor. Eğer bir reklam yapılıyorsa onun öncesi vardır, hazırlık vardır. Buradan şu çıkıyor ortaya, vatandaşımız soruyor aslında bunu; doların bu yükselişinden kimler haberdar, doların düşürüleceğinden kimler haberdar.

 
20 ARALIK’TA DOALRI ALAN SATAN KİMDİ?

 
O gün doları satın alan kimdi ya da satan kimdi? Bunların hesabının bir an önce verilmesi gerekiyor. Kamu reklamları da bu olayların daha önce de haberdar olunduğunu göstergesi, itirazımız ve sorduğumuz soru budur. İsteğimiz dolar alışların ve satışları şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasıdır.”