CHP’li Bulut: Vatandaşlar, özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor!

CHP’li Bulut: Vatandaşlar, özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor!
24 Kasım 2021 10:36

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182 üzerinden randevu almakta zorluk yaşadığını belirterek, “Vatandaşlar, özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor” dedi. Bulut, Sağlık Bakanlığı’na sağlık emekçilerinin sorunlarının çözülmesi ve ihtiyaç olan atamaların bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

 

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, vatandaşların MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu almakta yaşadığı çileyi Meclis gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda sorunu gündeme getiren Bulut, Covid 19’un da etkisiyle birlikte hastanelerin ve sağlık emekçilerinin üzerindeki iş yükünün her geçen gün arttığını söyledi.

 

 
VATANDAŞ RANDEVU ALAMIYOR

 
Türkiye’nin dört bir yanındaki devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, randevuları 5 dakikada bir verecek şekilde düzenlenen MHRS ve Alo 182 üzerinden randevu alınamadığını kaydeden Bulut, “Bazı bölümlerde en erken randevu 15 gün sonraya verilirken, muayene olabilen hastalara ise cerrahi operasyonların gerekli olduğu durumlarda aylar sonrasına tarih veriliyor. Vatandaşlar, randevu alamayınca özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor” dedi.

 

 
8 BİN HEKİM İSTİFA ETTİ

 
1 Temmuz’da istifa yasağının kalkmasıyla birlikte Türk Tabipler Birliği’nin raporuna göre 8 bin sağlık emekçisinin istifa ettiğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

 

 

 
İş yoğunluğu, mobbing ve çalışma koşullarının ağırlığından kaynaklı olarak çok sayıda sağlık emekçisi de emekliye ayrıldı. Sağlık emekçilerinin sorunlarının çözülmesi ve ihtiyaç olan atamaların bir an önce yapılmasını Meclis kürsüsünden tekrar ifade ediyoruz.