CHP’li Bulut: Ülkede hukuk, Saray hukuku oldu!

CHP’li Bulut: Ülkede hukuk, Saray hukuku oldu!
13 Mayıs 2022 11:01

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik hukuksuz karara sert tepki gösterdi. AKP’nin iktidardan gitme korkusu yaşadığını kaydeden Bulut, “Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla, ülkede hukuk, saray hukuku olmuştur. Daha kötüsü, Genel Kurulda AKP Grubunun gücü de yetkileri de vesayet altına alınmış ve saraya teslim edilmiştir” dedi.

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik hukuksuz karara sert tepki gösterdi. CHP milletvekillerinin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla İstanbul’a gittiğini kaydeden Bulut, “AKP yeni bir siyasi mahkûm daha icat etti, o da Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Başkanımız. Bu korku, bu endişe, iktidardan gitme korkusu maalesef karşısında kimi görüyorsa, güç olarak kimi fark ediyorsa onu kendi gücüyle, sandık gücüyle yenemeyeceğini bildiği için siyasi hukukla, siyasete hukuku alet ederek içeri atmaya çalışıyor, bugün de onu yaşıyoruz” dedi.

 
KARA BİR LEKE

 
Yaşanan hukuksuzluklara AKP Grubunun da itiraz etmesi gerektiğini belirten Bulut, şöyle devam etti:

 
“AKP Grubu geldiği dönemlerde her zaman şunu söylüyordu: “Bu ülkede egemenlerin hukukunu kaldıralım. Hukuku kendi gücüyle var edelim, hukukun egemenliğini kuralım.” Ama bugün geldiğimiz nokta itibarıyla, ülkede hukuk, saray hukuku olmuştur ve daha kötüsü, Genel Kurulda AKP Grubunun gücü de yetkileri de vesayet altına alınmış ve saraya teslim edilmiştir. Böyle bir ülkede yaşıyoruz şu anda, organize bir kötülük içerisindeyiz. Siyasi davalar ne hukukla ne vicdanla ölçülemez durumda; toplumun önüne, tarihe kara bir leke olarak gelecek.”