CHP’Lİ Bulut: Sağlıkçıların meslek tanımı yapılsın!

CHP’Lİ Bulut: Sağlıkçıların meslek tanımı yapılsın!
29 Mart 2021 11:23

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, biyokimya bölümü öğrencilerinin sağlık alanı ile ilgili bir bolüm altına alınmadığı sağlık mensubu olarak çalışamadıklarını belirtti. Mağduriyetin giderilmesini isteyen Bulut, “Kamu ve üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında çalışmaları için meslek tanımları yapılmalı, atamalarda kadro hakkı verilmelidir” dedi.

 
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, biyokimya bölümü öğrencilerinin mağduriyet yaşadığını söyledi. Bulut, “Biyokimya bolümü öğrencileri 2 yıllık eğitim-öğretim süresince gerek aldıkları dersler; gerek hastane laboratuvarında 40 iş günü staj deneyimleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı diplomaları ile biyokimya teknikeri unvanıyla mezun olmaktadır” dedi.

 
SALIKÇI OLARAK ÇALIŞAMIYORLAR
Biyokimya bolümü öğrencilerinin gerek derslerde öğrendikleri gerek laboratuvardaki staj deneyimleriyle insan sağlığını ilgilendiren her türlü biyokimyasal analizleri yapabilecek yetkinliği kazandıklarını kaydeden Bulut, ancak biyokimya teknikerlerinin mezun olduğu biyokimya programının kimya ve kimyasal işletme teknolojileri bolümü altında olduğu için sağlık mensubu olarak çalışamadığını bildirdi.
MESLEK TANIMLARI YAPILMALI

 
Mezunların, sağlıkçı olarak çalışmaları için söz konusu başlıktan çıkarılıp sağlık alanı ile ilgili bir bolüm altına dahil edilmesni ya da tıbbi laboratuvar yönetmeliğine eklenmesini isteyen Bulut, “Kamu ve üniversite hastanelerinin laboratuvarlarında çalışmaları için meslek tanımları yapılmalı, atamalarda kadro hakkı verilmelidir” ifadelerini kullandı.