CHP’li Bulut: Öğretmenler il/ilçe emri bekliyor!

CHP’li Bulut: Öğretmenler il/ilçe emri bekliyor!
17 Ocak 2022 11:18

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022 Ocak ayı ‘’özür grubu ataması’’nda kontenjan yetersizliğinden dolayı yerleşemeyen öğretmenlerin Millî Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) il/ilçe emri ataması beklediğini söyledi. Bulut, ailelerinden uzakta yaşayan öğretmenlere kontenjan açılması, il/ilçe emri verilmesi için MEB’e çağrı yaptı.

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022 Ocak ayı ‘’özür grubu ataması’’nda yer değiştiremeyen öğretmenlerin umutla Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il/ilçe emri ataması beklediğini kaydetti. Öğretmenler arasındaki ücretli, sözleşmeli, kadrolu ayrımının hala bitirilmediğini, atama bekleyen öğretmenlerin kadro taleplerinin karşılanmadığını belirten Bulut, eğitim camiasında büyük bir mutsuzluk olduğunu belirtti.

 
MUALLAKTA BIRAKIYOR

 
3.5 yıldır eşinden, çocuklarından, ailelerinden uzakta yaşayan binlerce öğretmenin de kontenjan yetersizliğinden dolayı tayin talebinin karşılanmadığına dikkat çeken Bulut, “MEB, özür grubundan yer değiştiremeyen öğretmenler için aile bütünlüğünün korunması gerekçesi ile il emri ve ilçe emri uygulamasına gidilebiliyor. Ancak, her yıl bu uygulamayı muallakta bırakıyor. Kimi zaman yapıyor, kimi zaman yapmıyor. Bakanlık, şeffaf olmalı, il ya da ilçe emri yapıp yapmayacağını baştan açıklamalı, her yıl bu sorunun yaşanmasının önüne geçmelidir” dedi.

 

 

‘AİLE BİRLİĞİ SAĞLANMALI’

 
Süreçte birçok öğretmenin mağdur olduğunu kaydeden Bulut, ailelerine kavuşmak isteyen öğretmenlerin, bakanlıktan umutla müjdeli bir haber beklediğini, öğretmenlerin seslerini duyurmak için sosyal medyadan çağrı üzerine çağrı yaptığını ancak MEB’in bu konuda sessiz kaldığını belirtti. Aile birliğinin, ayrıcalık değil, Anayasal bir hak olduğunun altını çizen Bulut, MEB’in bir an önce kararını açıklamasını ve bu bekleyişe bir son vermesini istedi.

 
ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ BİTİRİLMELİ

 
CHP’li Bulut, İl-/ilçe emri atamalarının yapılıp yapılmayacağına ilişkin var olan belirsizliğin, herhangi bir açıklama yapılmamasının öğretmenleri umutsuzluğa sevk ettiğini kaydederek, “Öğretmenler aile birliğinin sağlanması yolunda gerekli adımların atılmasını istiyor. MEB, mağdur olan öğretmenlerin sesine kulak vermeli, sorunu il/ilçe emri ile bir an önce çözmeli. Öğretmenlerin mağduriyeti bitirilmeli” dedi.