CHP’li Bulut: Müzik yasağının nedeni ideolojik mi?

CHP’li Bulut: Müzik yasağının nedeni ideolojik mi?
31 Mart 2022 11:42

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs tedbirleri kapsamında 24:00’den sonra uygulanan canlı müzik yasağını Meclis gündemine taşıdı. Hiçbir dayanağı olamayan yasağın yaklaşık 2 yıldır sürdüğünü hatırlatan Bulut, “Müzik yasağının devamı insanların yaşam tarzına müdahaleden mi kaynaklanmaktadır?” diye sordu.
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs tedbirleri kapsamında 24:00’den sonra uygulanan canlı müzik yasağını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bulut, pandemide, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbir ve kısıtlamaların birçok iş kolunu olumsuz etkilediğini kaydetti.
2 YILDIR CANLI MÜZİK YASAK
Covid 19 salgını nedeniyle birçok iş yerinin faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldığını belirten Bulut, haziran ayında başlayan kademeli normalleşme sürecinde iş yerlerinin tekrar açıldığını; son süreçte açık alanda maske takmak ve HES kodu kısıtlamalarının kaldırıldığını hatırlattı.

 
SEKTÖR EMEKÇİLERİ VE MÜZİSYENLER ZOR DURUMDA

 
Yasağın sürdüğü tek sektörün ‘nargile salonu/kafesi’ ve eğlence mekanları olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:

 
Nargile salonları yaklaşık 2 yıldır kapalı tutulurken, 2020 yılının mayıs ayında yayımlanan genelgeyle eğlence mekanlarında saat 24:00’den sonra uygulanan canlı müzik yasağı da devam ediyor. Müzik yasağı olduğu, esnaf iş yapamadığı için iş yerini erkenden kapatmak zorunda kalırken, yasakların yükü ise evine ekmek götürmek için çalışan sektör emekçilerinin ve müzisyenlerin omuzundadır.
NE ZAMAN BİTECEK?
Mantıksal olarak hiçbir dayanağı olmayan canlı müzik yasağı kısıtlamasının ne zaman biteceğinin belirsizliğini koruduğunu kaydeden CHP’li Bulut, Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Eğlence mekanlarında saat 24:00’den sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam etmesinin gerekçesi nedir?
-Canlı müzik yasağının sonlandırılmasına ilişkin herhangi bir girişiminiz olacak mıdır?
-2 yıllık süreçte kaç müzisyen, eğlence sektörü çalışanı intihar etmiştir?
-Pandemi sürecinde eğlence sektörüne herhangi bir maddi destek verilmiş midir?
-24:00’den sonra yasağa uymadığı için kaç iş yerine hangi cezalar kesilmiştir?
-Müzik yasağının sürmesi insanların yaşam tarzına müdahaleden mi kaynaklanmaktadır?