CHP’li Bulut: Kültür Bakanlığı’nın fotoğraf telif ödeyecek bütçesi yok mu?

CHP’li Bulut: Kültür Bakanlığı’nın fotoğraf telif ödeyecek bütçesi yok mu?
6 Temmuz 2021 14:42

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Shutterstock isimli uygulamadan telif ücreti ödemeden fotoğraf kullandığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Bu skandalın sorumlusu kimdir. Bakanlığınızın fotoğrafa telif ücreti ödeyecek bütçesi yok mudur?” diye sordu.
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Shutterstock isimli uygulamadan telif ücreti ödemeden fotoğraf kullandığı yönündeki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığın yazılı soru önergesi veren Bulut, “Bakanlığınızın sosyal medyada paylaştığı Müze Kart üstündeki Galata Kulesi görselinin, Shutterstock isimli fotoğraf depolama sitesinden alındığı görülebilmektedir. Görselin üstünde sitenin filigranları ve fotoğrafın sahibinin imzası vardır” dedi.
TELİF ÜCRETİ ÖDENMEDİ Mİ?
Shutterstock isimli uygulamada kullanıcıların siteden aldıkları fotoğrafın logosuz halini ücret ödedikten sonra indirip kullanabildiğine dikkat çeken Bulut, Müze Kart’ta imza ve logonun yerinde durmasının fotoğrafın telif ücreti ödenmeden kullanıldığı iddialarını gündeme getirdiğini kaydetti.
NEDEN LOGO DURUYOR?
CHP’li Bulut, Bakan Ersoy’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Galata Kulesi fotoğrafının telif ücreti ödenmeden kullanıldığı iddiaları doğru mudur?
-Müze Kart’ta sitenin logosunun ve imza bulunmasının gerekçesi nedir?
FOTOĞRAFA ÖDEYECEK BÜTÇE YOK MU?
-Bakanlığınızın fotoğrafa telif ücreti ödeyecek bütçesi yok mudur?
-Müze Kart tasarımı kim ya da kimler tarafından yapılmıştır? Bu kişiler hakkında herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
-Fotoğrafın telif hakları ile ilgili Bakanlığınıza herhangi bir dava açılmış mıdır?