CHP’li Bulut: Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye yönelik dil son bulmalı!

CHP’li Bulut: Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye yönelik dil son bulmalı!
13 Mart 2022 09:55

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bulut, “Sağlık emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde tek kalem maaş verilmelidir. Hekimlik mesleğini değersizleştirmeye yönelik dil son bulmalı, şiddetle mücadelede etkin bir yasa çıkarılmalı ve uygulanmalı, atanamayan binlerce sağlıkçı kadroya alınmalı, hakları ödenmez denilen sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmalıdır” dedi.

 
CHP’li Bulut’un açıklaması:

 
Sağlık; doktoru, hemşiresi, sağlık çalışanı, kamu eczacısı ve hastasıyla bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Anayasal bir hak olan sağlık hizmetinin ulaşılabilir ve kaliteli olması, sağlık çalışanıyla, hastasıyla ilgili tüm kesimlerin mutluluğu ile mümkündür.

 
Ancak, son yıllarda sağlık çalışanları ve hastalar adına böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir. Yoksulluk sınırının altında maaş alan doktorlar ve sağlık çalışanlarına verilen sözler tutulmamakta, hekimlik mesleği iktidar tarafından değersizleştirilmektedir.

 
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın doktorlara yönelik, “gidiyorlarsa gitsinler” sözleri gece gündüz demeden özveriyle mesleğini yapan hekimleri derinden yaralamıştır.

 
AKP iktidarı tarafından reform adı altında 2003 yılında uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık ticarileşmiş, hastaneler işletmeye, hastalar müşteriye dönüşmüştür. Yamalı bohçaya dönen sağlık sistemi ve paran kadar sağlık anlayışıyla ilgili tüm kesimler mutsuzluğa ve umutsuzluğa itilmiştir.

 
Kamu-Özel Ortaklığı ile hayata geçirilen şehir hastaneleri ile hasta doluluk garantisi verilen iktidara yakın firmalar zengin edilirken, her yıl artan bütçe açıkları, bütçedeki faiz ödemeleri yükü de vatandaşın sırtına binmiştir.

 
Sağlık hizmeti nitelik ve kalite kaybı yaşarken, yüz binlerce sağlık çalışanı maalesef şiddete en çok maruz kalan kesim konumuna gelmiştir.

 
Sağlık politikalarındaki yanlışlar, sağlık çalışanlarının haksız bir şekilde hedef gösterilmesi, mesleklerinin değersizleştirilmesi, kabul edilemez şiddetin baş sorumlusudur.

 
Sağlık emekçilerine yoksulluk sınırının üzerinde tek kalem maaş verilmelidir. Binlerce atanamayan sağlıkçı kadroya alınmalı, hakları ödenmez denilen sağlık emekçilerine verilen sözler tutulmalıdır.
Duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara karşı emeğine, mesleğine sahip çıkan, hakları için Beyaz Grev’e çıkan tüm sağlık çalışanlarına selam olsun. Haklı mücadelelerinde yanlarındayız!

 
14 Mart ancak hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları çözüldüğünde bayram olarak kutlanabilecektir.

 
Bu duygularla, başta şiddet kurbanı merhum doktorlar ve sağlık çalışanları olmak üzere canı pahasına dünyanın en zor, ancak en onurlu görevlerinden birini yapan doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.