CHP’li Bulut: EYT’li seçim malzemesi yapılacak!

CHP’li Bulut: EYT’li seçim malzemesi yapılacak!
23 Ekim 2021 09:07

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununu Meclis gündemine taşıdı. İktidara çağrı yapan Bulut, “AKP, bir işe yaramak istiyorsa giderayak EYT sorununu derhâl çözmelidir” dedi.

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi. Bulut, senelerdir haklı taleplerini dile getiren, her seçim alanında seçim zamanlarında söz verilmesine rağmen karşılık bulamayan EYT mağdurlarının artık beklemekten yorulduğunu kaydetti.

 

 
EYT’LİLERİ MUTLU ETMİYOR

 

 

 
CHP’li Bulut, “Mevzuat üzerinde yapılacak bir değişiklikle EYT’li vatandaşlarımızın hakları verilebilecekken maalesef, bugüne kadar iktidar bunu görmezden geldi. Şimdi de seçim yaklaşınca kamuoyuna yansıyan “Finlandiya modeli olacak.” “2023’ten önce mutlaka çözülecek.” söylemleri EYT mağduru vatandaşlarımızı mutlu etmiyor” dedi.

 

 
GİDERAYAK SORUNU ÇÖZÜN

 

 
EYT sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

 
İşçiyi, çiftçiyi, esnafı yani toplumun orta direği diyebileceğimiz büyük bir kesimi kapsayan 100 binlerce vatandaşımızın emeklilik sorunu hiç vakit kaybetmeden çözülmelidir. Üzerine düşeni fazlasıyla yapıp primlerini ödeyen ancak emekli olamayan vatandaşlarımızın tek bir gün bile bekleyecek hâli kalmamıştır. AKP iktidarı bari bir işe yaramak istiyorsa giderayak EYT sorununu derhâl çözmelidir.