CHP’li Bulut: Eczacıların ağzına bir parmak bal çalındı!

CHP’li Bulut: Eczacıların ağzına bir parmak bal çalındı!
14 Ekim 2022 10:40

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, eczacı örgütlerine kör, sağır Sarayın ansızın İlaç Fiyat Kararnamesi’ni güncelleyerek, Ankara’daki Büyük Eczacı Mitingi’ne dört gün kala âdeta eczacıların ağzına bir parmak bal çaldığını söyledi. Bulut, “Eylem kırıcı bu kararname eczacının derdine derman olamaz” dedi.

 

 

ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, eczacıların sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdi. CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, eczacıların her yıl artan artan mezun sayısı, verilmeyen meslek hakkı, ilaç fiyat farkları ve kurumların angaryaları nedeniyle sorunlar yaşadığını söyledi.

 

İKİ ECZANEDEN BİRİ KAPANMA NOKTASINDA

 

Bu kadar sorunun üzerine bir de on üç yıldır güncellenmeyen ansızın İlaç Fiyat Kararnamesi nedeniyle eczacıları temel giderlerini dahi karşılayamaz hâle geldiğini belirten Bulut, şöyle devam etti:

“Elektriğini, doğal gazını, kirasını, personel giderlerini ödemekte güçlük çeken eczacılarda her 2 eczaneden 1 tanesi kapanma noktasında. Bu nedenle eczacılar iktidara sesini duyurmak için 16 Ekim’de Ankara’da meydana inme kararı aldı. Aylardır eczacı örgütlerine kör, sağır Saray gece yarısı ansızın İlaç Fiyat Kararnamesi’ni güncelledi. Mitinge dört gün kala iktidar âdeta eczacıların ağzına bir parmak bal çaldı. Eylem kırıcı bu kararname eczacının derdine derman olamaz.”

 

SAĞLIĞA ERİŞİMDE SIKINTI YAŞANACAK

 

Eczacılık mesleğinin çok ciddi sorunlar içerisinde olduğunu söyleyen Bulut, birbiri ardına açılan fakültelerin mesleğin geleceğini ve mesleğin niteliğini tehdit ettiğini bildirdi. Bulut, “İşsizlik eczacıların kapısını çalıyor. Eczacıların kronik sorunları çözülmezse sağlığa erişimde çok ciddi sıkıntılar yaşanacak. Bütün eczacı meslektaşlarımı mesleğin geleceğini ve itibarını korumak için Ankara’daki Büyük Eczacı Mitingi’ne davet ediyorum. Eczacılara hak ettiği değer verilmelidir” dedi.