CHP’li Bulut: Devlet yıkmak için değil hizmet için var!

CHP’li Bulut: Devlet yıkmak için değil hizmet için var!
16 Mart 2022 09:41

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yüreğir’deki vatandaşların kentsel dönüşüm isyanını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Devlet vatandaşın dişinden tırnağından artırarak yaptığı evini yıkmak için değil, hizmet için vardır” dedi.

 

 

ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların isyanını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Yüreğirli’lerin kentsel dönüşümden dolayı mağduriyet yaşadığını kaydeden Bulut, yeni adliye binasının geçen yıl hizmete açılmasından sonra çevresindeki müstakil evlerin kentsel dönüşüm kapsamına alındığını bildirdi.

 
ZORLA POLİS MÜDAHALESİ

 
Müteahhitlerle anlaşan ev sahiplerinin evlerinin yıkımına başlanırken, aynı parsel içinde olan ve anlaşma yapılmayan evler için kentsel dönüşüm kapsamında ‘riskli yapı tespiti’ yaptırılması istendiğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:
“Yasal süre içinde ev sahipleri, ‘riskli yapı tespiti’ yaptırmadığı için polis müdahalesi ile tapulu evlere zorla girilip örnek alınmaktadır. Hemşerilerimiz firmanın adını bile bilmediklerini, kâğıt üzerinde herhangi bir sözleşme yapılmadığını ancak noter satışı istenildiğini; teminat yatırılmadığını, başlarını sokacak bir ev verilmediğini, onlarca yıllık emeğinin ziyan olmasını istemediklerini söylemektedir.”

 
DEVLET HİZMET İÇİN VAR

 
Devletin vatandaşın dişinden tırnağından artırarak yaptığı evini yıkmak için değil, hizmet için var olduğunu belirten Bulut, “Kentsel dönüşüme evet ama vatandaşların, mağdur edilmesine hayır!” dedi.