CHP’li Bulut: Bütün suç Tosuncuk’un üzerine yıkılıp dosya kapatılacak mı?

CHP’li Bulut: Bütün suç Tosuncuk’un üzerine yıkılıp dosya kapatılacak mı?
8 Temmuz 2021 05:08

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın davasında gizlilik kararı verilmesine tepki gösterdi. Bulut, “Soruşturma dosyalarının gizlenmesi kimin, ne yararı gözetilerek alındı. Bütün suç sadece Tosuncuk’un üzerine yıkılıp, dosya kapatılacak mı?” diye sordu.
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamayla Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandıran ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın ifadesi sürerken, soruşturma dosyasında jet hızıyla kısıtlama kararı alınmasına tepki gösterdi.
SUÇ SADECE TOSUNCUK’UN ÜZERİNE Mİ YIKILACAK?
77 bin 843 kişinin mağdur olduğu bir davada soruşturma dosyalarının gizlenmesinin kimin, ne yararı gözetilerek alındığının açıklanmasını isteyen Bulut, “Bu neyin korkusu bilmek istiyoruz. Ucu Tosuncuk’un yurt dışına kaçmasına, bu dolandırıcılığa göz yuman iktidar bürokratlarına dokunacağı için mi gizlilik kararı alındı?” Etkin bir soruşturma yapılmayacak mı? Bütün suç sadece Tosuncuk’un üzerine yıkılıp, dosya kapatılacak mı? diye sordu.
DOSYANIN ÜZERİNE PERDE ÖRTÜLDÜ
Mehmet Aydın, on binlerce vatandaşı aleni bir şekilde dolandırırken engel olunmadığını, ancak soruşturmanın üzerine kalın bir perde örtüldüğünü kaydeden Bulut, gizlilik kararının halkın haber alma özgürlüğüne de darbe vurduğunu kaydetti.
KAMU YARARI GÖZETİLMELİ
CHP’li Bulut, “Bu davada kamunun üstün yararı gözetilmeli ve tüm gerçekler ortaya çıkmalıdır. Ne kadar gizlerlerse gizlesinler, gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır” ifadelerini kullandı.