CHP’li Bulut: Atanamayan öğretmenler kaygılı!

CHP’li Bulut: Atanamayan öğretmenler kaygılı!
9 Haziran 2021 08:17

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pedagojik formasyon eğitiminin ‘Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’ şekline dönüştürüldüğünü belirterek, henüz düzenleme yapılamamasının öğretmen adaylarını kaygılandırdığını söyledi. Bulut “Düzenlemenin henüz yapılmaması üniversitelerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programını açamamasına neden olacak ve öğretmen adayları mağdur olacaktır” dedi.
ANKARA///
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ‘Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Bulut, “Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun 01/01/2021 tarihli ve 12 sayılı kararı ile Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programına dönüştürülmüştür. Ancak içerik çalışmalarının henüz yapılmamış olması öğretmen olma hayalleri kuran gençleri kaygılandırmaktadır” dedi.
1 YIL BOŞA GİTMESİN
CHP’li Bulut, düzenlemenin gecikmesinin üniversitelerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programını açamamasına neden olacağını ve öğretmen adaylarının mağdur olacağını belirtti. Bulut, “Bir başka endişe de binlerce öğrencinin 1 senesinin boşa gidecek olması ve yığılma nedeniyle kontenjan sıkıntısının yaşanacak olmasıdır. Binlerce mezun bu programın 2021-2022 güz döneminde açılmasını beklemektedir” ifadelerini kullandı.
DÜZENLEME NEDEN YAPILMADI?
CHP’li Bulut, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programına dönüştürülmeden önce yeni sistemle ilgili bir planlama yapılmış mıdır? Düzenlemenin gecikmesinin sebebi nedir?
-Pedagojik Formasyon Sertifika Eğitimi Programı Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programı hangi üniversitelerde açılmıştır ya da açılması planlanmaktadır?
-Tezsiz Yüksek lisans programına başvuru hakkına; hangi fakülte ve bölüm mezunları sahip olacaktır?
-2021 KPSS ile öğretmen olmaya hak kazanan ve formasyonu olmayan yeni mezunlar için bir düzenleme yapılmış mıdır? Yapılmadıysa, hak kayıpları nasıl önlenecektir?