CHP’li Bulut: 9 yıl önce yıkılan hastanenin yerine yenisi yapılmadı!

CHP’li Bulut: 9 yıl önce yıkılan hastanenin yerine yenisi yapılmadı!
12 Mayıs 2022 10:15

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 9 yıl önce yıkılan ancak söz verildiği halde yerine yenisi yapılmayan Yüreğir Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ihalesinin 3.5 ay önce ‘bütçe yetersizliği’ nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Bulut, projenin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

 
ANKARA///

 
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 9 yıl önce yıkılan Yüreğir Devlet Hastanesi’ni Meclis gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Bulut, Yap İşlet Devret projelere devlet bütçesinden oluk oluk para akıtıldığını, geçmediği köprüden, otoyoldan, kullanmadığı havaalanından vatandaştan vergi alan iktidarın, hastane projelerini rafa kaldırdığını belirtti.

 

 
9 YIL ÖNCE YIKILDI

 
Yüreğir’de 1896 yılında yapılan devlet hastanesinin, yüzyılı aşkın hizmet verdikten sonra depremden zarar gördüğü ve sağlık talebini karşılamadığı gerekçesiyle 9 yıl önce yıkıldığını hatırlatan Bulut, şöyle devam etti:

 
BÜTÇE YETERSİZLİĞİ

 
Hastanenin yerine Yüreğir Seyhan Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik alana önce 250 yataklı daha sonra da 100 yataklı bir hastane yapılacağı sözü verilmiştir. Yıllar içerisinde hastane projesi küçülse de verilen söz yerine getirilmemiştir. On binlerce hemşerimize hizmet verecek Yüreğir Devlet Hastanesi’nin ihalesi 29 Aralık 2021’de ‘bütçe yetersizliği’ nedeniyle iptal edilmiştir.

 
VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

 
Yüreğirli ve Karataşlı hemşerilerimiz verilen sözün tutulmasını, projenin bir an önce hayata geçirilmesini beklemektedir.