CHP’li Bülbül’e acı gerçeği anlattı: Süt ineklerimizi satıp diğerlerine yem alıyoruz!

CHP’li Bülbül’e acı gerçeği anlattı: Süt ineklerimizi satıp diğerlerine yem alıyoruz!
26 Ağustos 2022 11:16

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül’ün Nazilli’de ziyaret ettiği pazar esnafı acı gerçeği açıkladı. Esnaf, “Süt ineklerini kesime yollamak için satıyoruz diğer ineklere yem alıyoruz” dedi.

 

 

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Aydın’ın Nazilli ilçesinde pazar esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi.
Pazar esnafı olan bir kadın artan maliyetlerden dolayı ineklerin satıldığını ifade ederek, “Bir çuval yem 400 liraya yakın. Yoncası var, samanı var, otu var. Bunlardan ikisini verip birini vermezsen inek randımanlı süt vermiyor. Fiyatı ise sütü az olan 7 lira çok olan 7 lira 15 kuruş. Süt ineklerini satıyoruz yem alıyoruz, saman alıyoruz diğer ineklere veriyoruz. Silaj alıyoruz bu sefer yem almakta zorlanıyoruz. Hayvanlara yem dışarıdan para bulup alıyoruz. Çünkü süt parasından bir şey gelmiyor.” diyerek acı durumu gözler önüne serdi.
Bir başka kadın pazarcı, “Saman aldık bütçemiz yetişmiyor. 6 ineğim var benim. Bir ineğimi satıp diğer ineklere yem, saman alıyorum.” dedi.
SALATALIĞI, DOMATESİ TANEYLE ALIYORLAR
Alım gücünün olmadığını, taneyle sebze sattığını söyleyen pazar esnafı, “Alım gücü yok, insanlar çok zorlanıyor. Artık yarım kilo alıyorlar hatta taneyle alanı gördüm ben. Salatalığı, domatesi taneyle alıyorlar. Vatandaş bizimle tartışıyor, pazarlık yapıyor. Bize, kafanıza göre fiyat uyguluyorsunuz diyor. Almışız 30 liraya mazot, almışız 800-1000 liraya gübre biz nasıl kafamıza göre fiyat yapalım. 30 liraya mazot aldık, 3 kilosu 10 liraya patlıcan verdik biz. Niye mi verdik? Getiriyoruz pazara insanlar alamıyoruz napalım dökelim mi vermek zorunda kalıyoruz. Diyorlar ki devletin suçu yok. Mazot birden 30 liraya çıktı, sonra düştü. Nasıl devletin suçu yok, neden suçu yok?” diyerek duruma isyan etti.