CHP’li Bülbül’den ‘Sofuoğlu’ önergesi!

CHP’li Bülbül’den ‘Sofuoğlu’ önergesi!
8 Aralık 2022 13:27

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun paylaşımlarını Meclis gündemine taşıdı.

 

 

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Meclis Genel Kurulunda İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk atarak kalp ritminin bozulmasına ve yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık hakkında “Adamın dibiymiş, anlayana anladığı dilden konuşmuş. Bu bir ecdat geleneğidir, elleri dert görmesin” şeklinde paylaşımda bulundu. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Bülbül önergesinde şunları belirtti:

 

“Bu zihniyette bir şahsın, bir devlet üniversitesinde eğitimci olarak görev yapıyor olması, bu ülkenin gençlerini yetiştiriyor olması son derece vahimdir. Bu şahıs hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle herhangi bir idari ya da hukuki işlem yapmamak da hukuka, laik ve bilimsel eğitim ilkelerine aykırıdır.”

 

ESKİ PAYLAŞIMLARINI HATIRLATTI

 

“Bu beyanlar, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ahlakla ve mantıkla bağdaşmayan ilk beyanları değildir. Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun daha önce de üniversitelerin fuhuş yuvası olduğuna dair, anne ve babalara “çocuklarınızı başka şehirlerdeki üniversitelere göndermeyin, kimlerle düşüp-kalktıklarından haberiniz olmuyor.”

Bu bağlamda;

1- Sofuoğlu hakkında Meclis’te yaşanan olay nedeniyle yaptığı, şiddeti öven ve meşru gösteren, paylaşımla ilgili herhangi bir işlem idari ya da hukuki işlem yapılmış mıdır?
2- Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında daha önceki beyanları ve paylaşımları nedeniyle herhangi bir idari ya da hukuki işlem yapılmış mıdır?