CHP’li Bülbül: Yazık… Bakanın yanıtından valinin haberi yok!

CHP’li Bülbül: Yazık… Bakanın yanıtından valinin haberi yok!
1 Şubat 2020 13:20

CHP Aydın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Aydın Valisi tarafından yapılan “Jeotermal santrallerin çevre kirliliğine bir etkisi yoktur” açıklamasına tepki gösterdi.

 

 

CHP’li Bülbül konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

 

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Aydın’daki çürük yumurta kokusunun kaynağını sorduğumuz önergemize Kasım 2018’de ‘Hidrojen Sülfür çürük yumurta kokusu ile çok düşük konsantrasyonlarda algılanabilir ve jeotermal alanların karakteristik bir göstergesidir’ dedi. Yani onların anlayacağı dilde Bakanlık, ‘Çürük yumurta kokusu jeotermalin fıtratında var’ dedi. Ancak buna rağmen valilik ‘JES’lerin hava kirliliğine bir etkisi yoktur’ gibi akıl tutulması yaşatan bir açıklama yapıyor. Ülkeyi yönetenlerin birbirinden bu denli habersiz olması anlaşılır gibi değil.

Aydın Valisi kokusunun JES’lerden kaynaklanmadığına bu kadar eminse hodri meydan; yandaş olmayan, bağımsız ve tarafsız uzmanlardan bir komisyon kurulsun ve Aydın’da gerekli incelemeleri ölçümleri yapsın. Tüm bu incelemeler de şeffaf olsun. Sonuçlar da kamuoyuna açıklansın. Bakalım Aydın’da insan sağlığını ve havaya zararlı olan bu kokunun nereden kaynaklandığını hep birlikte görelim.

 

 

SADECE HAMASET YAPIYORLAR

 

 

Valilik ayrıca AFAD ekiplerince 9 Ekim 2019’da Kocagür Mahallesi mevkiinde yapılan ölçümlerin sonuçlarını da açıklamaktan kaçınıyor. Oradaki kokunun JES’lerden kaynaklandığına dair iddiaları hiçbir somut veriyle çürütemediler. Sadece hamaset yapıyorlar. Bir an önce yapılan ölçüm sonuçları kamuoyuna açıklamalıdır.