CHP’li Bülbül: O uçağa kimler bindi, açıklayın!

CHP’li Bülbül: O uçağa kimler bindi, açıklayın!
26 Haziran 2021 07:20

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Sezgin Baran Korkmaz’a ait uçağın yolcu ve güzergah bilgilerini sordu. Bülbül, “Sezgin Baran Korkmaz’ın işlediği suçların gerçek anlamda tespit edilebilmesi için tüm bağlantıların ortaya çıkarılması ve kamu yönetiminde şeffaflığın tam anlamıyla sağlanması gerekmektedir.” dedi.

 

 

 

Avusturya’da tutuklanan ve kara para akladığı suçu nedeniyle yargı süreci devam eden Sezgin Baran Korkmaz’ın kuyruk numarası TC-YYA olan Bombardier tipi lüks uçağın pek çok gazeteci, bürokrat ve siyasetçi tarafından başta seçim kampanyaları için olmak üzere çeşitli nedenlerle kullanıldığı iddia edildi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, bu iddiaları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

 

 

Bülbül, “Hakkında ciddi suçlamalar ve şüpheler bulunan Korkmaz’a ait bu uçağı kullanan kişilerin sorgulanarak ortaya çıkarılması işlenen suçların tespit edilmesi ve kamu yönetiminde şeffaflığın sağlanması adına çok önemlidir. Zira uçağı kullanan kişilerin de Sezgin Baran Korkmaz ile olan ilişkisi sorgulanmalı ve soruşturmalara konu edilmelidir. Bu anlamda, yurtdışı seferler de dahil olmak üzere uçağa ait tüm seferlerin tespit edilmesi ve kamuoyuyla paylaşılması gerekmektedir. Kimin hangi sıklıkta ve hangi güzergahta uçağı kullandığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde kayıtlı bulunmaktadır. Suçlamaların boyutu düşünüldüğünde, bahsi geçen ve açıklanması istenen bilgilerin paylaşımına ticari sır ya da özel hayatın gizliliği de engel teşkil etmemektedir.” dedi

 

 

Bülbül önergesinde, Karaismailoğluna şu soruları sordu:
1) Sezgin Baran Korkmaz’a ait kuyruk numarası TC-YYA olan Bombardier tipi uçağın son 5 yılda hangi güzegahları izlemiştir?
2) Son 5 yılda izlenen güzegahlarda uçakta hangi yolcular seyahat etmiştir?