CHP’li Bülbül: Kamu arazileri AKP tarafından peşkeş çekiliyor!

CHP’li Bülbül: Kamu arazileri AKP tarafından peşkeş çekiliyor!
18 Ocak 2023 15:31

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, iktidarın yaptığı özelleştirmeler konusunu gündeme getirerek, “Ülkenin değerleri, kamu arazileri AKP tarafından özelleştirme adı altında peşkeş çekiliyor” dedi.

 

 

2022 yılında 86,2 milyar liralık özelleştirme yapıldığını ve Aydın’da özelleştirilmeyen yer kalmadığını ifade eden CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, “İktidara geldiğimizde peşkeş çektiğiniz tüm kamu mallarının hesabını soracağız” diyerek iktidara yüklendi.

 

 
CHP’li Bülbül’ün Meclis’te yaptığı konuşma şöyle;

 

 
Ülkenin değerleri, kıymetli arazileri, kamu arazileri ve üzerindeki yapılar AKP iktidarı tarafından özelleştirme adı altında peşkeş çekilmeye, haraç mezat satılmaya devam ediyor.
2022 yılında özelleştirme tutarı tam 86,2 milyar TL oldu. Aydın’da özelleştirmediğiniz, satmadığınız yer kalmadı.

 

 
Türkiye’nin en değerli konumunda bulunan Marmaris İçmeler, İzmir Çeşme, Didim Altınkum gibi noktalarda kamuya ait 10 arazi ve taşınmaz daha özelleştirilecek.
Bu kapsamda Didim Altınkum’da denize yakın konumda olan kamuya ait bir taşınmaz özelleştirilecek. Tek adam, Didim’deki özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satış öncesi imar planları değişikliğine de onay verdi. Böyle bir şey olabilir mi?
Az kaldı seçim yaklaştı iktidara geldiğimizde peşkeş çektiğiniz tüm kamu mallarının hesabını soracağız.