CHP’li Bülbül: Halkın cebindeki para yüzde 56 azaldı!

CHP’li Bülbül: Halkın cebindeki para yüzde 56 azaldı!
8 Aralık 2021 10:55

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, 20 Ekim’den bu yana TL’deki değer kaybına dikkat çekti.
CHP’li Bülbül, çözümün sarayda değil CHP iktidarında olduğunu söyledi.

 

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül yaptığı açıklamada iktidarı hedef aldı. TBMM Komisyonunun başladığı 20 Ekim tarihinde doların 9 TL olduğunu, şimdi ise 14 TL’ye yükseldiğine dikkat çeken CHP’li Bülbül, “Vatandaş 1,5 ayda yüzde 56 fakirleşti. Bu bütçe Saray’ın, halka tepeden bakan Tek Adam’ın bütçesi. Çözüm; halktan yana olan CHP iktidarıdır!” dedi.

 

 

“HALKIN CEBİNDEKİ PARA YÜZDE 56 AZALDI”

 

 

CHP’li Bülbül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“1,5 ayda Türk Lirası, Amerikan Doları karşısında yüzde 56 değer kaybetti. Bu ne demek? Yüzde 56 devalüasyon demek, yüzde 56 fakirleşme demek. Bütçeler pul oldu. Halkın cebinde bulunan paralar yüzde 56 azaldı, vatandaş yoksullaştı. Simit Ankara’da 3 TL, İstanbul’da 3.5 TL oldu. Yağ kuyrukları, ekmek kuyrukları her yerde görünür oldu. Ekmeğin fiyatı 2.5 TL’ye çıktı. Çiftçinin, esnafın, memurun, emeklinin, öğrencinin kısacası halkın bütçesi bu değil! Bu, sarayın bütçesidir. Bu bütçe sarayın, halka tepeden bakan tek adamın bütçesidir. Halkın bütçesi ise sokakta, evde açlık ve yoksulluk oldu. Derin yoksulluk halkın kaderi değildir. Çözüm, bu hükümet sistemi yerine şeffaf, denetlenebilir, hesap veren demokratik parlamenter sistem ve hukuk devletidir. Çözüm, halktan yana olan CHP iktidarıdır”