CHP’li belediyeler Tarım Çalıştayı’nda buluştu

CHP’li belediyeler Tarım Çalıştayı’nda buluştu
13 Mayıs 2022 13:53

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanları “Tarım Çalıştayı”nda bir araya geldi. Çalıştayda belediyeler yerelden kalkınma hedefiyle hayata geçirilen projeleri anlatarak, yapılan çalışmaları paylaştı.

 

 

Çalıştaya, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Aydın, Antalya, Muğla, Mersin, Tekirdağ, Hatay Büyükşehir Belediyelerinin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanları ve İzmit Belediyesi katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tarım projelerini anlattı.

 

 

ANTALYA’DA TARIMA ÖNEMLİ DESTEK

 

 

Seda Özel, Antalya’da yerelden kalkınma projeleri ile tarıma önemli destekler verdiklerini kaydetti. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Özel, “Büyükşehir Belediyesi olarak Muhittin Başkanımızın tarıma verdiği destek ile çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Güneş Enerji Santrali, tarımsal sulama, arıcılık, tohum, gübre, hayvancılık, fide desteği, dijital tarım uygulamaları gibi birçok alanda üreticimizi ve çiftçimizi destekliyoruz. Tüm ekiplerimiz sahada vatandaşlarımızla yüz yüze iletişim kurarak, saha çalışmalarıyla vatandaşımıza teknik destek veriyor. Bu toplantılarla diğer belediyelerimizle de ortak projeler üretiyor ve geliştiriyoruz. Güzel sonuçlar elde ediyoruz” dedi.

 

 

BİLGİ VE BİRİKİMLER PAYLAŞILIYOR

 

 

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise tarım ve gıdanın son yıllarda dünyanın en önemli konularından biri olduğunu söyledi.

11 Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri ile iyi bir koordinasyon sağladığını aktaran Orhan Sarıbal, “Farklı bölgelerden gelip kendi projelerini ortaya koyan, diğer belediyelerimizin buralardan yararlanabileceği projeler var mı buna bakıyoruz. Arkadaşlarımızın bilgi ve birikimlerini ortaya koyduğu bir çalışma oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyemiz çok güzel bir ev sahipliği gerçekleştiriyor. Belediyelerimizde uyguladığımız projeler büyük tarım politikalarının bir parçasıdır” diye konuştu.

 

 

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli tarım projeleri olduğuna dikkat çeken milletvekili Sarıbal, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin GES projeleriyle elde ettiği başarı muhteşem. Antalya, GES projesiyle çiftçinin enerji maliyetini minimize etmiştir ve su kullanmayı sağlamıştır. Su yoksa tarımı sürdürebilmek çok mümkün değil. Buna ilaveten yaptığı göletler, kapalı sulama sistemi ile tarıma desteği ile tohum, fide desteği gibi projeler çok kıymetli projelerdir. Antalya tarımda çok önemli, çok ciddi çalışmalar sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek ve tüm ekibine çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.