CHP'li Baydar:'AKP için iktidar mümkün değil

CHP'li Baydar:'AKP için iktidar mümkün değil
5 Ağustos 2013 22:18

CHP Aydın Milletvekili Profesör Metin Lütfi Baydar, Didim’de ziyaretlerde bulundu. CHP’nin mazlumun zulme uğrayanın temsil edildiği parti olduğunu belirtenBaydar, “Takke düştü kel göründü, AKP için iktidar mümkün değil” dedi.


“CHP ZULME KARŞI DİRENENLERİN ANA ÇATISI”

CHP Aydın Milletvekili Profesör Doktor Metin Lütfi Baydar, Ramazan boyunca seçin bölgesi Aydın ziyaretlerini Didim’de sürdürdü. İlk olarak CHP Didim İlçe Teşkilatını ziyaret eden Baydar’ı parte yönetimi CHP Belediye Başkan aday adayı Mehmet Soysalan ve partililer karşıladı. Baydar partililere seslenişte ülke olarak sıkıntılı günler yaşandığını belirterek “Kuran-ı Kerim’e göre temel ayrım zulmeden ve zulme karşı gelendir. Bugün Kuran- ı, Allah’ı dilinden düşürmeyenler zalim olmuştur. CHP zulme karşı direnenlerin, mazlumların, yoksulların ana çatısıdır. Bunların hepsi zengin oldu, dünya derdine düştü. Bunların artık ‘Elehamdülillah Müslümanım’ diyerek yaptıkları hiçbir işe inanmıyorum. Hoca Efendileri bile onları ‘İktidar zehirlenmesi yaşıyorsunuz bu kibir sizi götürecek’ dedi. Bu fikre katılıyorum. Başbakan’ın ipi kesildi, o sinirli hazımsız hallerinin arkasında kaybetme korkusu var, iktidar artık mümkün değil” dedi.

Başbakan’ın ve yürüttüğü politikaların Meclis Başkanlığı seçiminde ayyuka çıktığını ifade eden Baydar, meclis Başkanlığı seçimlerinde AKP- BDP koalisyonu olmasına rağmen Cemil Çiçek’in 299 oyla seçildiğini hatırlatarak “Demek ki AKP içerisinde de artık Başbakan’a evet demeyen 40- 50 tane helal süt emmiş insan var” dedi.

“OLASILIKLAR ÜZERİNDEN CEZALANDIRMA VİCDANA SIĞMAZ”

Konuşmasının devamında Ergenekon Soruşturması kapsamında Silivri’de verilen cezalara da değinen Baydar, Silivri’de somut delil olmaksızın vatana hizmet etmiş insanların olasılıklar üzerinden vicdana sığmayacak şekilde cezalandırıldıklarını belirterek “Bu nasıl adalet, nasıl vicdan Bu Mübarek Ramazan’da böyle kararlar vicdanlara sığmaz. Müslüman Müslüman’a bunu yapmaz” dedi.

“DİNLERİ İMANLARI PARA”

Baydar, TBMM’nin tatile girmesinden itibaren 1 aylık süreçte seçim bölgesi Aydın’da özellikle köy ziyaretlerinde AKP’nin yanlış politikalarının somut görüntülerine rastladığını da ifade edip “Dinleri imanları para, nerde rant bunlar orada” dedi. Aydın’ın bir köyünde 2,5 litrelik mazotun yaşlı bir kadın tarafından düğünde hediye olarak götürüldüğüne tanık olduğunu söyleyen Baydar, bunun Başbakan’ın `Nereden Nereye’ sözüne en iyi cevap olduğunu ifade etti.