CHP’li Başkan, yangın bölgesinden seslendi: Vatandaşlar nefes alamaz durumda!

CHP’li Başkan, yangın bölgesinden seslendi: Vatandaşlar nefes alamaz durumda!
30 Haziran 2021 07:27

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki kağıt fabrikasından çıkan yangın dolayısıyla dumanlar Ortaca ilçesinde etkili oldu. İlk olarak Cuma günü çıkan yangın fabrikanın yanındaki Açık Cezaevi ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait arazilere de sıçramış, yoğun uğraşlar sonucu söndürülmüştü. Bir gün sonra ise aynı fabrikada yine yangın çıktı.

 

 

CHP Ortaca İlçe Başkanı Evren Tezcan yangın çıkan bölgede yaptığı değerlendirmelerin ardından şunları söyledi:

 

Son birkaç gün içerisinde Muğla’mızın birçok yerinden yangın haberleri gelmektedir. Yanan ormanlarla ciğerlerimiz yanarken Marmaris ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında görevi başında şehit olan Görkem Hasdemir kardeşimiz içimizi yaktı. Hem bu yangında hem de Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasındaki yangında yaralanan işçi arkadaşlarımız var. Canı pahasına alevlere müdahale eden Görkem Hasdemir kardeşimize Allahtan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralı emekçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum.
Yaklaşık 5 gündür Ortaca, Dalyan, Dalaman, Göcek ve Köyceğiz’i duman ve keskin kokusuyla etkisi altına alan Dalaman MOPAK Kağıt Fabrikasının plastik atık deposundaki yangın vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir.
İlk günlerde Dalaman ve Göcek’i etkisi altına alan duman ve koku şimdide ters esen rüzgarla birlikte Ortaca, Dalyan ve Köyceğiz’e kadar ulaşmıştır. Vatandaşlarımız kapı ve pencerelerini açamamış, nefes alamaz duruma gelmişlerdir. Turistler ise bu durumu şaşkınlıkla izlemişlerdir. Çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratan bu durum hakkında idarecilerden de ne yazık ki hiçbir açıklama gelmemiştir.
Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre fabrikaya idari para cezası uygulanmıştır fakat bu soruna kalıcı çözüm şarttır. En ağır yaptırım uygulanmalıdır. Bölgemize yaşatılan bu sorumsuzluğun takipçisi olacağız. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Ayrıca konuyu milletvekillerimize ilettik, yakından takip ediyorlar. Genel merkezimiz de konuyu yakından takip ediyorlar.

 

 

 

 

IMG-20210629-WA0001 IMG-20210629-WA0002 IMG-20210629-WA0003 IMG-20210629-WA0004 IMG-20210629-WA0005