CHP’li Başkan Şahin: Sayıştay Ordu Büyükşehir’in kayıtlarında usulsüzlük tespit etti!

CHP’li Başkan Şahin: Sayıştay Ordu Büyükşehir’in kayıtlarında usulsüzlük tespit etti!
25 Kasım 2022 09:12

CHP Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Sayıştay tarafından yapılan inceleme sonucunda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde usulsüzlük tespit edildiğini bildirdi. Şahin: “Ordu Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu borçlanmalar nedeniyle yıllık 118 milyon yani günlük 323 bin TL borç faizi ödüyor” bilgisini verdi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ve Büyükşehir Belediyesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Daha önce suya yüzde 50 indirim yapılması için önerge verdiklerini anımsatan Şahin, “Geçen meclis toplantısında gündeme alınmıştı ve komisyona sevk edilmişti. Ancak dünkü mecliste tekrar görüşüldü ve AKP’li Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin oylarıyla bu önerge reddedildi. Toplumun bütün sorunlarında olduğu gibi burada da AKP halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine kendi rant politikasına uygun her türlü kararı almaya devam ediyor. Bu kararla bunu bir kere daha görmüş olduk. Yani dedik ki halkımız yüzde 50 indirimle su kullansın, bir nebze maddi rahatlık elde etsin ama AKP yönetimi maalesef buna bile izin vermedi.” dedi.

 

 

“SAYIŞTAY KAYITLARDA USULSÜZLÜK TESPİT ETTİ”

 
Başkan Şahin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay tarafından denetlendiğini ve bir rapor yayınlandığını belirterek, şöyle devam etti:

 
“O rapora göre Ordu Büyükşehir Belediyesinin muhasebe kayıtlarında usulsüzlük tespit edildi. Yine rapora göre işçilerin yıllık izinleri kanuna uygun şekilde kullandırılmamış. Özel Kalem Müdürlüğü dışındaki müdürlüklerde temsil ve tanıtma bütçesi kullandırılıyor ki bu yasal değil. Bu bütçe sadece özel kalem müdürü tarafından kullanılabiliyor. İhaleye çıkartılması gereken bütün mal ve hizmet alımları doğrudan temin yöntemiyle yani ihale ile değil bu yöntemle yasaya aykırı bir şekilde birilerine verilerek kanun dışı davrandıkları bu raporla tespit edildi.”

 
“BELEDİYE YILLIK 118 MİLYON TL BORÇ FAİZİ ÖDÜYOR”

 
Sayıştay’ın istediği bazı bilgilerin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilmediğini aktaran Şahin, “Bu raporla bir kere daha gördük ki Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kadar taşınmaz satmasına ve bu kadar borçlanmasına rağmen herhangi bir projesini gerçekleştiremiyor ama her geçen gün Ordu şehrini ve Ordu Büyükşehir Belediyesini inanılmaz borç ve faiz yükü altına sokuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu borçlanmalar nedeniyle yıllık 118 milyon yani günlük 323 bin TL borç faizi ödüyor” şeklinde konuştu.