CHP’li Başkan Şahin: Ordu’da ihaleye fesat karıştırdılar; önce temel attılar sonra ihaleye sundular

CHP’li Başkan Şahin: Ordu’da ihaleye fesat karıştırdılar; önce temel attılar sonra ihaleye sundular
13 Ağustos 2022 09:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, geçen ay fındıktan karbon üretmek için Aktif Karbon Üretim tesisinin temel atma törenine katılan ve daha sonra o tesis için ihale duyurusu yapan AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değerlendirmede bulundu. İktidarın göz boyamak için ihaleye çıktığını ifade eden Başkan Şahin, “İhale bahane. İşin sahibi çoktan belliydi” dedi.

 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, 19 Temmuz günü Perşembe ilçesinde 3 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve ilk etapta 22 bin ton fındık kabuğundan 2 bin 200 kilogramlık aktif karbon üretileceği belirtilen “Aktif Karbon Üretim Tesisi” için temel atma töreni düzenledi. Fakat temel atma töreninden tam bir ay sonra tesis için ihaleye çıkıldı.

 

İktidarın her defasında liyakatsiz iş yaptığını ve usulsüz her işi kılıfına uydurduklarını belirten Başkan Şahin, ” Önce 19 Temmuz’da fındıktan karbon üretimi yapmak için Aktif Karbon Üretim tesisi temel atma törenine katıldılar. O tesisin üstünden 3 hafta geçtikten sonra da ihaleye çıkacağız dediler. Fakat her şey ortada. İş çoktan yandaşa verilmiş. Öyle ki yandaş temelini bile atmış. Sırf prosedür olsun diye, göz boyamak istiyorlar. Açık yüreklilikle konuşmuyorlar. Milletvekilimiz Mustafa Adıgüzel TBMM’ye bu konuyla ilgili soru önergesi sundu. Daha hiçbir yanıt alamadık. Nasıl alalım ki? Her usulsüzlüğü kılıfına uyduruyorlar. Liyakatsiz iş yapıyorlar. Haktan, hukuktan bahsedenler en büyük adaletsizliği yapıyorlar. Hiç hicap duymadan, halkı kandırmaya çalışıyorlar. Biz bu işin takipçisiyiz. Yılmayacağız, bu krizde, sadece yancılarını besleyenlere, halkı kandırmak isteyenlere hesap soracağız” şeklinde konuştu.