CHP’li Başevirgen: İktidar tüm ülkeyi çaresizliği ile baş başa bıraktı!

CHP’li Başevirgen: İktidar tüm ülkeyi çaresizliği ile baş başa bıraktı!
29 Nisan 2021 10:06

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, iktidar tarafından alınan tam kapanma kararının doğru ama geç kalınmış bir karar olduğunu vurgulayarak iktidarın tedbirsiz kapanma nedeni ile tüm ülkeyi çaresizliği ile baş başa bıraktığını söyledi.

 

 

Meclis genel kurulunda, tam kapanma kararının özellikle esnaf ve gündelik kazançla yaşamını sürdürmek zorunda olan vatandaşlar için ekonomik anlamda katlanılamaz boyutlara ulaşacağını söyleyen Başevirgen, “Sosyal devlet ilkesi gereği alınması gereken hiçbir önlem alınmadığı gibi tüm vatandaşlar ve esnaf desteksiz bırakıldı.” Dedi.

 

 

“İnsanlar Evine Nasıl Ekmek Götürecek?”

 
CHP’li Başevirgen, “Aylardır bilimin sesine kulak tıkayan iktidar, geç de olsa doğru olan kapanma kararını aldı. Fakat vatandaşı koruyucu hiçbir tedbiri almadı. Pandemi sürecinde çoğu kesim mağdur oldu. En çok da esnaflarımız mağdur edildi. Tam kapanmada esnafın işletmesi kapalı ve geliri olmayacak. Günlük kazanç ile geçinen insanlar bu süreçte evlerine nasıl ekmek götürecek?” diye sordu.

 

 

“İktidar Destek Paketini Ağzına Almıyor”

 

 
17 gün sürecek tam kapanma sürecinde esnafların önlerini görebilmek için mutlaka nakdi desteğe ihtiyacı olduğunu belirten CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “ Borç ertelemesi yok. Bankalar açık olduğundan, esnaf devlete olan borcunun yanı sıra piyasaya olan çek/senet borcunu da ödemek durumunda. İktidar destek paketini ağzına almıyor. Esnaf borçlarını hangi para ile ödeyecek.” Dedi.

 

 

“ Esnafın Çek, Senet, Kira, Vergi, Kredi ve Kredi Kartı Borçları Ertelenmeli”

 

 
Tam Kapanma sürecinde esnafın çek, senet, kira, vergi, fatura, kredi ve kredi kartı borçlarının ertelenmesi gerektiğini belirten Başevirgen, “ Kapanma, destek paketi ile beraber olmalıdır. Tam kapanma kararı verildi ama ‘Kapanma Desteği’ ekonomik paketi nerede? Zor durumdaki hane ve esnaflara mali destek verilmeli, bu dönemin en fedakarlarına, bu zorlu süreçte ayakta kalabilmeleri adına nakit ve hibe desteği sağlanmalı, krediler ile kredi kartları ve günü gelen tüm ödemeler ötelenmeli, ödenemeyen taksitlerden dolayı yapılandırmalar bozulmamalı, mücbir sebepten dolayı esnafımızın Bağ-Kur ve SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerekmektedir.” Dedi.

 

 

1 2 3